6ο Πειραματικό Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού


ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ-MEMORIES 2016-2017

 

 

2016-2017

Mην κρατάς τον εκφοβισμό μυστικό...δε φταις εσύ για αυτό Οι μαθητές/τριες της Ε & ΣΤ τάξης, αφού μελέτησαν με τους εκπ/κούς των τμημάτων τους κ. Φιλιππίδη Αντώνη, κα Κυριακίδου Ρούλα, κα Κεφαλίδου Άρτεμις, κα Ζερβού Κυριακή, τις οδηγίες αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού www.combatbullying.eu, προσπάθησαν να τις οπτικοποιήσουν μέσω της δημιουργίας ενός μικρού βίντεο. Με τη βοήθεια της δασκάλας πληροφορικής κας Δελημπέη Ελένης μοίρασαν τους ρόλους που είναι απαραίτητοι για τη δημιουργία μιας ταινίας. Έτσι λοιπόν χωρίστηκαν σε σκηνοθέτες, βοηθούς σκηνοθέτες, εικονολήπτες, ενδυματολόγους, ηθοποιούς κλπ. Οι ρόλοι άλλαζαν σε κάθε σκηνή, ώστε όλα τα παιδιά να περάσουν από όλους τους ρόλους. Κείμενα: www.combatbullying.eu Μουσική επένδυση: Emiliana Torrini - The Sound of Silence. Ιδέα υλοποίησης: Άρτεμις Κεφαλίδου Επιμέλεια βίντεο: Ελένη Δελημπέη.

2016-2017

Μια εξαιρετική ημερίδα διάχυσης του προγράμματος "playing with protons-παίζοντας με τα πρωτόνια" διοργανώθηκε στο ΝΟΕΣΙΣ τη Δευτέρα 19/6 από τη Σχολική Σύμβουλο της 16ης περιφέρειας κα Ζαφειρούλα Μυλωνά σε συνεργασία με το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελ-Κορδελιού, την Περιφέρεια ΠΕ & ΔΕ Κ. Μακεδονίας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Πενήντα (50) παιδιά της Ε & ΣΤ τάξης του σχολείου μας, παρουσίασαν την καταπληκτική δουλειά τους στα πλαίσια του προγράμματος κατά το σχ. έτος 2016-17. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις εισηγήσεις και κυρίως τους/τις μαθητές/τριες μας να παρουσιάζουν τις δραστηριότητες και τα βιντεάκια που έκαναν στο πρόγραμμα. Το Playing with Protons εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς από έξι εκπ/κούς, την Κυριακή Ζερβού που ήταν και η πρεσβευτής του προγράμματος, την Άρτεμη Κεφαλίδου, τη Ρούλα Κυριακίδου, την Ελένη Δελημπέη, την Ηλέκτρα Καρακατσάνη, το Φίλιππο Γκούτζο.

2016-2017

"Πάμε Χαβάη". Από τη "Γιορτή των Αποφοίτων 2016-17", που προβλήθηκε την Πέμπτη 15/6/2017 και επιμελήθηκε η δασκάλα του ΣΤ1 Κεφαλίδου Άρτεμις. Τα πλάνα είναι γυρισμένα στο Αγρόκτημα Πλατανόρεμα στη Χαλκιδική και στους χώρους του σχολείου.

2016-2017

"Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα". Βιντεάκι από τη "Γιορτή των Αποφοίτων 2016-17", που προβλήθηκε την Πέμπτη 15/6/2017 και επιμελήθηκε η δασκάλα του ΣΤ1 Κεφαλίδου Άρτεμις. Τα πλάνα είναι γυρισμένα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου Ημαθίας.

2016-2017

"Αναμνήσεις από την ΣΤ τάξη". Βιντεάκι από τη "Γιορτή των Αποφοίτων 2016-17", που προβλήθηκε την Πέμπτη 15/6/2017 και επιμελήθηκε η δασκάλα του ΣΤ1 Κεφαλίδου Άρτεμις. Τα πλάνα είναι από διάφορες δράσεις των μαθητών/τριών εντός κι εκτός σχολείου.

2016-2017

"stand by me". Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου - σε ένα πολύ όμορφο βίντεο - αποχαιρετούν τους/τις απόφοιτους μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης του σχ. έτους 2016-17. Το βιντεάκι προβλήθηκε στη "Γιορτή των Αποφοίτων 2016-17", την Πέμπτη 15/6/2017 και το επιμελήθηκε η δασκάλα του ΣΤ1 Κεφαλίδου Άρτεμις.

2016-2017

Οι απόφοιτοι μαθητές/τριες του 2016-17 - Μια ευχάριστη και συγκινητική αναδρομή έξι ετών από την Α ως την ΣΤ τάξη.

2016-2017

Πέμπτη 15/6/2017, οι μαθητές/τριες του Ε2 αποχαιρετούν  με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα παιδιά της ΣΤ τάξης που αποφοιτούν από το σχολείο. Το βίντεο επιμελήθηκε η κα Ρούλα Κυριακίδου, δασκάλα της τάξης.

2016-2017

Γιορτή λήξης. Τρίτη 13/6/2017. Παιδιά, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, όλοι μαζί σε μια μέρα χαράς, τραγουδιού, χορού και πολλών αγωνισμάτων. Ευχαριστούμε θερμά τους δύο γυμναστές μας Μανόλη Αριζάνη & Χρήστο Μπαρζού για την εξαιρετική οργάνωση. Τους εθελοντές-κριτές μας που ήταν παιδιά της Ε & ΣΤ τάξης και μας εξέπληξαν ευχάριστα.

2016-2017

Τελική εκδήλωση παραδοσιακής χορευτικής ομάδας - Τρίτη 6/6/2017 - Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου - Η παραδοσιακή χορευτική ομάδα του σχολείου, παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση: «Μάνα εσύ...μοναδική». Επιμελήθηκε η Μαρία Μπαδέμη. Κείμενα η Μαρία Μπαδέμη & Αναστασία Θυμιοπούλου. Αφηγήτριες Αναστασία Θυμιοπούλου, Ιάκωβος Κεσόγλου, Θέμις Νίκογλου. Σε κάποια τραγούδια της παράστασης η πληροφορικός μας Ελένη Δελημπέη.  

2016-2017

Εκπέμπουν SOS για την περιβαλλοντική ρύπανση στο Ελευθέριο Κορδελιό και τον Εύοσμο. Ηχηρό μήνυμα από γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Μία εκδήλωση, που είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει αλλά και να «χτυπήσει» το... καμπανάκι στην πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για τους κινδύνους που κρύβει προς την υγεία των παιδιών μας και φυσικά τη δική μας, η περιβαλλοντική ρύπανση στο Ελευθέριο-Κορδελιό και τον Εύοσμο, πραγματοποιήθηκε στη Δυτ. Θεσ/νίκη. Συγκεκριμένα, από τις 29 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου 2017 υπήρξαν μία σειρά από δράσεις με τη συμμετοχή των: 6ου Διαπολιτισμικού Δ. Σχ. Ελευθερίου Κορδελιού, 8ου Δ. Σχ. Ελευθερίου Κορδελιού, 3ου Δ. Σχ. Ελ-Κορδελιού, 4ου Δ. Σχ. Ελευθερίου Κορδελιού, 4ου Δ. Σχ. Ευόσμου, 1ου Δ. Σχ. Ευόσμου, 20ου Δ. Σχ. Ευόσμου και 12ου Δ.Σχ. Ευόσμου, με αποκορύφωμα την εκδήλωση που έγινε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου την Παρασκευή 2/6/2017. Στην κάμερα του Life-Events.gr μίλησαν για τις δράσεις και το πρόβλημα η εκπ/κός Αγγλικών του 6ου Διαπολιτισμικού Δ.Σχ. Ελ-Κορδελιού, Ζωή Μαλιβίτση, ο Γραμματέας του Η’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών, Θεόδωρος Μπαλτάς και η γονέας του 6ου Διαπολιτισμικού Ελ-Κορδελιού, Μαρία Μπασδέμη, τονίζοντας πως πρέπει να συμβάλλουν όλοι στην ανάδειξή του και οι ιθύνοντες να αφυπνιστούν άμεσα!

2016-2017

"Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το κρίσιμο πρόβλημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης και της δυσοσμίας στο Ελευθέριο-Κορδελιό & στον Εύοσμο", τη Δευτέρα 29/5/2017 στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού. Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς μας και ιδιαίτερα τα μέλη της συντονιστικής "ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΣΑΣ" του σχολείου μας: Αριζάνη Μανόλη, Δεμίρη Κυριακή, Μαλιβίτση Ζωή, Μπασλή Μαριάνθη, Κεσκιλίδου Μάχη, Κυριακίδου Ρούλα, καθώς και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τη στήριξή του. Συμμετείχαν τα παιδιά των τμημάτων Γ1, Ε1, Ε2.

2016-2017

Mια παράσταση με πολλά μηνύματα από τα παιδιά του Δ2 με θέμα: "Ο κήπος με τις 11 γάτες", ένα θέμα υπέρ της πρόληψης κι ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες, εγκεκριμένο από το Δίκτυο ΑΛΦΑ σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας κ. Χάλιο Ηλία και Πολιτιστικών θεμάτων κα Αρβανιτίδου Βιργινία της Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης. Υπεύθυνη εκπ/κός Άννα Ευσταθιάδου. Συνεργάστηκε η θεατρολόγος Κυριακή Δεμίρη.

2016-2017

Τρίτη 23/5/2017, Ολυμπιακό Μουσείο Θεσ/νίκης. Μαθητικοί Θεατρικοί Αγώνες "Ακτίς Ονείρου 2017" "Η Λυσιστράτη σήμερα" σε διασκευή-σκηνοθεσία Αναστασίας Θυμιοπούλου από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας. Βραβείο καλύτερης Θεατρικής Ερμηνείας & Έρευνας. Αποσπάσματα (σκηνές) από τη θεατρική παράσταση.

2016-2017

Τρίτη 23/5/2017, Ολυμπιακό Μουσείο Θεσ/νίκης. Μαθητικοί Θεατρικοί Αγώνες "Ακτίς Ονείρου 2017"- "Ο Θησαυρός" του Αλέξανδρου Ακριτίδη σε διασκευή-σκηνοθεσία Αναστασίας Θυμιοπούλου, από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας. Βραβείο καλύτερης συλλογικής προσπάθειας. Αποσπάσματα (σκηνές) από τη θεατρική παράσταση.

2016-2017

Τρίτη 23/5/2017. Συμμετοχή στους Μαθητικούς Θεατρικούς Αγώνες "Ακτίς Ονείρου 2017", ένας θεατρικός θεσμός εδώ και 17 χρόνια, με διοργανωτές τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσ/νίκης. Βραβείο καλύτερης Θεατρικής Ερμηνείας & Έρευνας με το έργο "Η Λυσιστράτη σήμερα" σε διασκευή-σκηνοθεσία Αναστασίας Θυμιοπούλου & Βραβείο καλύτερης συλλογικής προσπάθειας με το έργο "Ο Θησαυρός" του Αλέξανδρου Ακριτίδη σε διασκευή-σκηνοθεσία Αναστασίας Θυμιοπούλου.

2016-2017

Κυριακή 14/5/2017 για πρώτη φορά συμμετείχαμε σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσ/νίκης, το 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico, που έλαβε χώρα σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης. Τα παιδιά της μουσικής ομάδας εμφανίστηκαν στο Elephantastico, σε μια μοναδική μουσική συναυλία μαζί με τη Φιλαρμονική ορχήστρα (μπάντα) του Δήμου Θεσ/νίκης με διευθυντή ορχήστρας τον κ. Κλεάνθη Ζαρίμπα. Επιμελήθηκε η μουσικός μας Ηλέκτρα Καρακατσάνη.

2016-2017

Οι μαθητές της Στ τάξης εκπόνησαν την ταινία “Made of Stardust…” Πρόκειται για μια παραγωγή που δημιουργήθηκε στα πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα του CERN "Playing with Protons" με σκοπό να προσεγγίσει τις φυσικές επιστήμες και την αστρονομία μέσα από το παιχνίδι, το μαύρο θέατρο και την μουσική. Υπεύθυνοι εκπ/κοί για την παραγωγή του Made of Stardust είναι οι δασκάλες των Στ1 και Στ2 τμημάτων Άρτεμις Κεφαλίδου και Κυριακή Ζερβού, η μουσικός Ηλέκτρα Καρακατσάνη και ο εικαστικός Φίλιππος Γκούτζος. Η ταινία “Made of Stardust..” συμμετείχε τιμητικά στο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο», στην Αθήνα και στη Θεσ/νίκη, μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα Φ.Π.Ψ. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το βίντεο αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο αφορά την παρουσίαση της μεγάλης έκρηξης του διαστήματος, τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης και τις συγκρούσεις πρωτονίων στον επιταχυντή LCH του CERN προσαρμοσμένες σε μαύρο θέατρο. Το δεύτερο μέρος παρουσιάζει την αναστάτωση στο σύμπαν πριν και μετά το Big Bang μέσω μιας μουσικής παράστασης.

2016-2017

“Made of Stardust-μαύρο θέατρο”, στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης δημιούργησαν με την τεχνική του μαύρου θεάτρου τέσσερα διαφορετικά φυσικά φαινόμενα. Το παρόν βίντεο αφορά την παρουσίαση της μεγάλης έκρηξης του διαστήματος, τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης και τις συγκρούσεις πρωτονίων στον επιταχυντή LCH του CERN.

2016-2017

“Made of Stardust…-μουσικοκινητική παράσταση”, στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Οι μαθητές της ΣΤ τάξης έχοντας πηγή έμπνευσης την αναστάτωση που υπήρχε στο σύμπαν πριν και μετά τη μεγάλη έκρηξη (big bang), χρησιμοποιούν μια λούπα με ηλεκτρονική μουσική σαν βάση (μουσικό χαλί), για να χτίσουν το δικό τους μουσικό κομμάτι. Εργαλεία τους είναι οι ηχοσωλήνες Boomwhackers , κρουστά όργανα της ορχήστρας Orff, καθώς και οι τεχνικές body percussion (κρουστά πάνω στο σώμα). Όλο το κομμάτι χτίστηκε πάνω στις ιδέες των παιδιών, καθώς και στον τρόπο που αποτυπώθηκαν αυτές πάνω στο σώμα τους. Στην ιδιότυπη αυτή μαθητική ορχήστρα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ορχηστρική συνεργασία και αλληλεπίδραση, που επιβάλλεται σε σύνολα πολλών ατόμων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών ως προς την καλλιέργεια της μουσικής συνείδησης και κριτικής στάσης απέναντι στη μουσική. Η ηχογράφηση έγινε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

2016-2017

"Σκοτεινή ύλη στο σύμπαν", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης αναπαράστησαν μέσω μιας καλλιτεχνικής performance με τη χρήση κάρβουνου τη σκοτεινή ύλη του διαστήματος. Η δράση ήταν απολαυστική και η "σκοτεινή ύλη" τα έκανε όλα μαύρα!!

2016-2017

"Καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις σύμπαντος", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Οι μαθητές της ΣΤ τάξης δημιούργησαν καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις του σύμπαντος βασισμένες στα πρότυπα διάσημων δημιουργών. Η τέχνη στην υπηρεσία της επιστήμης!!

2016-2017

"Ρομποτική στο διάστημα", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Το ρομποτάκι - διαστημόλοιο της ΣΤ τάξης ταξιδεύει στο σκοτεινό σύμπαν και συλλέγει πληροφορίες για τους πλανήτες μέσω εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας ... η συνέχεια προβλέπεται φανταστική!! Μια πρώτη γεύση από την πρώτη βόλτα..

2016-2017

"Ταξίδι στο σύμπαν", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Η ΣΤ΄ τάξη προσομοίασε μέσω ρομποτικής εφαρμογής τη μεγάλη έκρηξη του διαστήματος και περιηγήθηκε στους πλανήτες μαθαίνοντας πληροφορίες γι' αυτούς μέσω εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας QRcode. Οι προετοιμασίες του ταξιδιού στο making of στο τέλος του βίντεο!!

2016-2017

"Δημιουργώντας το ηλιακό σύστημα", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Η Ε2 τάξη δημιούργησε το δικό της μοντέλο ηλιακού συστήματος, προσομοιάζοντας όσο γινόταν με το πραγματικό. Η όλη δράση ήταν διασκεδαστική!

2016-2017

"Πείραμα Ερατοσθένη", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Η ΣΤ 2 πραγματοποίησε μέτρηση της περιφέρειας της Γης, σύμφωνα με το πείραμα του Ερατοσθένη. Η δράση ήταν πολύ δημιουργική και με πολύ καλά αποτελέσματα!

2016-2017

"Αυτοσχεδιασμοί με τα σωματίδια της ύλης", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Η ΣΤ1 τάξη δίνει με τη φαντασία της μορφή στα σωματίδια της ύλης και μαθαίνει πληροφορίες γι' αυτά αυτοσχεδιάζοντας με διαλόγους. Το αποτέλεσμα πολύ ευχάριστο και όποιος κατάλαβε το μάθημα... κατάλαβε!!!

2016-2017

"Δημιουργώντας σωματίδια", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης δημιούργησαν τα δικά τους σωματίδια κι έμαθαν πληροφορίες για τις οικογένειες των σωματιδίων και τα χαρακτηριστικά τους. Η δράση ήταν ιδιαίτερα απολαυστική!!

2016-2017

"Εκπαιδευτικές επισκέψεις-πειράματα του Ε2", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Η Ε2 τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτικές επισκέψεις στον Μικρό Λυρικό Πλανήτη όπου συμμετείχε σε δραστηριότητες πειραμάτων με απλά υλικά, αλλά και στο ΕΚΦΕ Ευόσμου όπου συμμετείχε σε επιστημονικά πειράματα συναφή με τη διδασκαλία των σωματιδίων της ύλης και των ιδιοτήτων τους.

2016-2017

"Μόρια της ύλης με πλαστελίνη", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Οι μαθητές της Ε2 τάξης κατασκεύασαν μοντέλα μορίων αναπαριστώντας τη δομή της ύλης με απλά υλικά όπως πλαστελίνες, ξυλάκια, χαρτόνια κ.λ.π.

2016-2017

"Παρουσίαση Made of Stardust στο NOESIS ", το παρόν βίντεο αφορά την παρουσίαση της μαγνητοσκοπημένης παράστασης των μαθητών του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου - Κορδελιού που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος "Playing with Protons" και παρουσιάστηκε στο NOESIS συμμετέχοντας στη δράση "Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο" ως καλή πρακτική για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

2016-2017

"Πειράματα με το φως", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Η ΣΤ1 τάξη μαθαίνει για το φως και τις ιδιότητές του κάνοντας πειράματα με τον τροχό του Νεύτωνα και κάνοντας παρατηρήσεις στην αυλή του σχολείου.

2016-2017

"Συστατικά του σύμπαντος", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Η ΣΤ τάξη γνωρίζει τα συστατικά του σύμπαντος και τα αποτυπώνει σε ένα τεράστιο έργο τέχνης!

2016-2017

"Σωματίδια της ύλης από ύφασμα", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Οι μαθητές/τριες της Ε2 τάξης κατασκεύασαν σωματίδια κουκλάκια κι έμαθαν με βιωματικό τρόπο πληροφορίες και έννοιες σωματιδιακής φυσικής. Το χάρηκαν πολύ και μας το παρουσιάζουν.

2016-2017

"Το πείραμα ATLAS", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Η ΣΤ 1 τάξη μαθαίνει για το πείραμα ATLAS του CERN και φτιάχνει έναν τεράστιο πίνακα ζωγραφικής του ανιχνευτή!

2016-2017

"Μοντέλα σύμπαντος", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Το σύμπαν ξεκινά από ένα σημείο και αποκτά κωνικό σχήμα καθώς διαστέλλεται προς όλες τις κατευθύνσεις... αυτό προσπάθησαν να αναπαραστήσουν οι μαθητές της ΣΤ΄ 2 τάξης με τα μοντέλα σύμπαντος που κατασκεύασαν.

2016-2017

"Επίσκεψη στο NOESIS", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας  με  τα  πρωτόνια" το οποίο έχει  υλοποιηθεί  στο  πλαίσιο  του εκπαιδευτικού  προγράμματος  Playing  with  Protons  του  πειράματος  Compact  Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Η εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στο NOESIS και η παρακολούθηση ταινιών σχετικών με τη δημιουργία του σύμπαντος και η ξενάγηση στους χώρους του μουσείου, ήταν μια πραγματικά απολαυστική δραστηριότητα.

2016-2017

"Ιστορία σύμπαντος", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Οι μαθητές του ΣΤ1 δημιούργησαν κατασκευές που αναπαριστούν το σύμπαν από τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης και μέχρι τη σημερινή του μορφή, εφαρμόζοντας παράλληλα γνώσεις φυσικής σχετικά με τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Η δράση ήταν απολαυστική!

2016-2017

"Ονειροτάξιδο στο CERN", στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Η ψηφιακή αυτή αφήγηση των μαθητών των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ αποτελεί για όποιον την παρακολουθήσει μια προσπάθεια παρουσίασης και γνωριμίας με το CERN και το πρόγραμμα "Playing with Protons"

2016-2017

"Φωτεινή δέσμη στον επιταχυντή" στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Οι μαθητές του ΣΤ2 προσομοιάζουν με απλά υλικά τη σύγκρουση πρωτονίων στον επιταχυντή LHC του CERN.

2016-2017

"Βιογραφίες επιστημόνων" στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας  με  τα  πρωτόνια" το οποίο έχει  υλοποιηθεί  στο  πλαίσιο  του εκπαιδευτικού  προγράμματος  Playing  with  Protons  του  πειράματος  Compact  Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται η γνωριμία των μαθητών της ΣΤ΄ με μεγάλους επιστήμονες της ανθρωπότητας, μέσω της κατασκευής ταμπλώ με τις βιογραφίες τους.

2016-2017

Κατασκευή του ονόματος του CERN από τους μαθητές/τριες του ΣΤ2, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια", Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). To Playing with Protons έχει την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ηorizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Grant Agreement No. 665917).

2016-2017

Στα πλαίσια του προγράμματος του CERN "Παίζοντας με τα πρωτόνια", μπήκαμε στη διαδικασία του να γίνουμε φυσικοί με τη χρήση επιστημονικού τρόπου. Έτσι ακολουθήσαμε το πρότζεκτ "Πώς να είσαι φυσικός" του Francois Briard, όπου μάθαμε τον τρόπο να ανακαλύπτουμε επιστημονικά. Εξερευνώντας τα μυστηριώδη κουτιά μέσα στα οποία υπήρχαν διάφορα αντικείμενα, γίναμε κι εμείς επιστήμονες... Συμμετείχαν οι εκπ/κοί Ρούλα Κυριακίδου, Άρτεμις Κεφαλίδου, Κική Ζερβού καθώς και η Ηλέκτρα Καρακατσάνη που επιμελήθηκε το βίντεο.

2016-2017

Μια πολύ όμορφη συνεργασία με πολλά διδάγματα!!! Τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Θεσ/νίκης (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων) επισκέφτηκαν το σχολείο μας και με τα παιδιά της ΣΤ τάξης έφτιαξαν τους χαρακτήρες της όπερας Ορφέας & Ευρυδίκη του Γκλουκ, σε μαριονέτες... Συμμετείχαν οι εκπ/κοί Ηλέκτρα Καρακατσάνη, η μουσικός μας που είχε την ιδέα αυτής της συνεργασίας κι έφτιαξε και το βιντεάκι, ο κ. Φίλιππος Γκούτζος ο εικαστικός μας και οι Άρτεμις Κεφαλίδου, Κική Ζερβού, Κατερίνα Αποστόλου (παράλληλη στήριξη) που βοήθησαν στα μέγιστα.

2016-2017

Την Τρίτη 21/3/2017, η ευρωπαϊκή Ακαδημία EUKA (Εurope-Contact Academy) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1 επισκέφτηκε το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης, με μια ομάδα 13 εκπαιδευτικών από τη Γερμανία (από 8 διαφορετικά σχολεία) & 3 επιμορφωτές (Johann Fischer, Γιώργος Δελημπέης, Süreyya Patlar).

2016-2017

Κυριακή 12/3/2017-25ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων με διοργανωτή το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων & Νηπιαγωγών Θεσ/νίκης – Τα παιδιά της Γ, Δ της χορευτικής παραδοσιακής ομάδας με 32 χορευτές/τριες παρουσίασε τα Κάλαντα του Λαζάρου και τα Χελιδονίσματα καθώς και χορούς από τη Μακεδονία. Επιμελήθηκε η Μπαδέμη Μαρία.

2016-2017

Σάββατο-Κυριακή 11-12/3/2017 – Η συμμετοχή των "In.C.A.T.S." στο μεγάλο τελικό του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Έρευνας & Ρομποτικής (FLL 2017 Animal Allies), που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, συμμετείχαν 98 ομάδες και 1000 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Οι In.C.A.T.S. κατέλαβαν την 3η θέση στην κατηγορία Project (παρουσίαση). Προπονήτριες οι εθελόντριες φοιτήτριες κα Χριστίνα Γκούτη & κα Σιντορέλα Ισούφι και η κα Ελένη Δελημπέη, πληροφορικός του σχολείου μας.

2016-2017

Παρασκευή 10/3/2017 – Οι "In.C.A.T.S" , η ομάδα ρομποτικής του 6ου Διαπολιτσιμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού, στο Κick off εvent  (πάρτυ έναρξης) στο Mediterranean Cosmos, στα πλαίσια του διαγωνισμού FLL Greece 2017.

2016-2017

Σάββατο 11/2/2017 – «Πόντος και Κρήτη σμίξανε...», στα πλαίσια συμμετοχής της χορευτικής ομάδας των μαθητών της Ε & ΣΤ τάξης του σχολείου μας, στο 22ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πτυχιούχων Σχολών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στον παραδοσιακό χορό. Χοροδιδάσκαλος η κα Μαρία Μπαδέμη.

2016-2017

Παρασκευή 27/1/2017 – Το Βρετανικό Συμβούλιο, το Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, τα παιδιά του Ε2 του σχολείου μας και η ομάδα Locus Athens συνεργάστηκαν σε ένα μοναδικό μουσικό (ηχητικό) βιωματικό εργαστήρι με τίτλο Silent Shakespeare (Βωβός Σαίξπηρ), στα πλαίσια του παγκόσμιου προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου Shakespeare lives. Τα παιδιά προετοίμασαν και συνόδευσαν η δασκάλα Ρούλα Κυριακίδου και η μουσικός Ηλέκτρα Καρακατσάνη.

2016-2017

Παρασκευή 23/12/2016 – «Τα Παραδοσιακά Κάλαντα», από τα παιδιά της παραδοσιακής χορευτικής ομάδας του σχολείου μας και του Δ2 με τη συνοδεία της χοροδιδασκάλου μας Μαρίας Μπαδέμη, στην αυλή του σχολείου.

2016-2017

Παρασκευή 23/12/2016 – «Τα Κάλαντα Χριστουγέννων», από τα παιδιά του Δ2 και της παραδοσιακής χορευτικής ομάδας του σχολείου μας με τη συνοδεία του ακορντεόν της δασκάλας (Δ2) Ευσταθιάδου Άννας, στην αυλή του σχολείου.

2016-2017

Τρίτη 13/12/2016 – Τα παιδιά των Β και Γ τάξεων της παραδοσιακής χορευτικής ομάδας επισκέφτηκαν τη Διαμαντίδειο Στέγη (Μέριμνα Ποντίων Κυριών) στην Πολίχνη, τραγουδώντας τα κάλαντα, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς, χαρίζοντας ζωγραφιές τους και δίνοντας δώρα στους 50 παππούδες & γιαγιάδες που φιλοξενούνται εκεί. Την επίσκεψη οργάνωσε η χοροδιδάσκαλος Μαρία Μπαδέμη με το Σύλλογο Γονέων.

2016-2017

"Όλα ωραία θα κυλίσουν στο Διαπολιτισμικό", το τραγούδι των μαθητών της ΣΤ΄ προς τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ στα πλαίσια του προγράμματος (project) υιοθεσίας των μαθητών της Α΄ τάξης, από τους μαθητές της ΣΤ΄ "Η φιλία δεν έχει ηλικία". Στίχοι: Άρτεμις Κεφαλίδου – Ηλέκτρα Καρακατσάνη.

2016-2017

"Η φιλία δεν έχει ηλικία" ..ένα project υιοθεσίας των παιδιών της Α΄ τάξης από τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος των ευρύτερων δράσεων του σχολείου μας, ενάντια στον εκφοβισμό, στην ενίσχυση των σχέσεων των μαθητών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και στη δημιουργία θετικού κλίματος. Συμμετείχαν οι παρακάτω εκπ/κοί κατά αλφαβητική σειρά: Αποστόλου Κατερίνα (παράλληλη στήριξη), Αριζάνης Μανώλης (γυμναστής), Γκούτζος Φίλιππος (εικαστικός), Δελημπέη Ελένη (πληροφορικός), Ζερβού Κυριακή (δασκάλα), Ζώης Απόστολος  (δάσκαλος), Καρακατσάνη Ηλέκτρα (μουσικός), Καρράς Ευθύμης  (δάσκαλος), Κεφαλίδου Άρτεμις (δασκάλα), Μπαρζού Χρήστος (γυμναστής)

2016-2017

12/10/2016-Η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους». Συνεργάστηκαν για την επιτυχία και την οργάνωση των δράσεων οι εκπ/κοί: Αριζάνης Μανώλης, Δελημπέη Ελένη, Ζερβού Κική, Καραγιάννης Πάνος, Κεσκιλίδου Μάχη, Κεφαλίδου Άρτεμις, Κυριακίδου Ρούλα, Μαλιβίτση Ζωή, Μπαρζού Χρήστος, Παράσχος Σάκης.


[Αρχική] [Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου]

[Το ιστορικό του σχολείου μας][Διδακτικό Προσωπικό][Μαθητικό Δυναμικό][Βιβλιοθήκη Δασκάλων][Βιβλιοθήκη Μαθητών][Σύλλογος Γονέων]

[Παραστάσεις-Εκδηλώσεις][Καλλιτεχνικά][Άλλες Δραστηριότητες][Καινοτομίες]

[Ολοήμερο σχολείο][Διαπολιτισμική Εκπαίδευση][Περιβαλλοντική Εκπ/ση][Ολυμπιακή Εκπ/ση][Καλλιπάτειρα]

[Ευέλικτη Ζώνη][Αγωγή Υγείας][Κυκλοφοριακή Αγωγή] [Προγράμματα Τοπικής Ιστορίας][Δια Βίου Μάθησης][Unicef-Action Aid]

[Χρήσιμες Συνδέσεις]   [Η εφημερίδα μας]