6ο Πειραματικό Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού


ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ-MEMORIES 2020-2021

 

 

2020-2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας τον Μάρτιο του 2021, προσκληθήκαμε από το Γαλλικό Ινστιτούτο, να συμμετάσχουμε στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης. Χάρη στην όμορφη ιδέα της υπεύθυνης εκπαιδευτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου, κας Δανάης Ιωακειμίδου, δόθηκε μια άλλη πινελιά. Μαθητές/τριες των γαλλικών από έξι (6) σχολεία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου του 6ου Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Ελευθερίου-Κορδελιού, του 4ου Δ.Σ. Ελευθερίου-Κορδελιού, του 15ου Δ.Σ. Ευόσμου, του 2ου Δ.Σ. Ευόσμου, 4ου Δ.Σ. Ευόσμου και του 18ου Δ.Σ. Ευόσμου με δασκάλα γαλλικών την κα Εύη Κουγιουμτζή προσφέρθηκαν με μεράκι να διαβάσουν κάποιες σειρές από ένα μύθο του Αισώπου “O λύκος και ο σκύλος” κι έναν αντίστοιχο του Λαφονταίν (Jean de La Fontaine) “Le loup et le chien”

2020-2021

Les philhellènes français ( Γάλλοι φιλέλληνες) - H Ζακλίν Ντε Ρομιγί και 7 Φιλλέληνες. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς και του εορτασμού της εβδομάδας Γαλλοφωνίας, τα τμήματα των γαλλικών του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού, του 15ου Δ.Σ Ευόσμου, του 4ου Δ.Σ Κορδελιού, του 2ου Δ.Σ. Ευόσμου, 4ου Δ.Σ. Ευόσμου και του 18ου Δ.Σ. Ευόσμου της κας Εύης Κουγιουμτζή, σας παρουσιάζουν, με αλφαβητική σειρά, 7 Γάλλους φιλέλληνες. Προσωπικότητες που βοήθησαν, με τον δικό του τρόπο ο καθένας, στον αγώνα του'21. Ο Μαρί Ανρί Ντανιέλ Γκωτιέ, κόμης του Ρινύ, γνωστός στην Ελλάδα ως Δεριγνύ, η  συμμετοχή του σχολείου μας.

2020-2021

Επιβιώνοντας στην Ανταρκτική – Παίζω και Μαθαίνω – Ευαισθητοποίηση για τη Φύση. Το πρόγραμμα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Ελληνογερμανική Αγωγή στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «polar star». Συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του ολοήμερου προγράμματος. Τους κανόνες του παιχνιδιού εμπνεύστηκε κι έγραψε ο μαθητής Λιάκος Δημήτριος. Σχεδιασμός & κατασκευή παιχνιδιού καθώς κι επιμέλεια βίντεο ο εικαστικός του σχολείου Γκούτζος Φίλιππος. Τεχνική υποστήριξη η εκπαιδευτικός των ΤΠΕ Δελημπέη Ελένη. Υπεύθυνη & συντονίστρια του προγράμματος η υποδιευθύντρια και υπεύθυνη ολοημέρου Τουτζιάρη Αντωνία.

2020-2021

Η πληροφορικός του σχολείου μας Ελένη Δελημπέη μίλησε στο Ραδιόφωνο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 fm» και την δημοσιογράφο Ευγενία Χατζηγεωργίου στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» για την ταινία μικρού μήκους stop motion animation με τίτλο: «Υπάρχει Λύση», μια ταινία για τον σχολικό και τον διαδικτυακό εκφοβισμό που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες με τον συντονισμό και την καθοδήγησή της και η οποία έλαβε το πρώτο βραβείο στον 8ο Πανελλήνιο Ψηφιακό Διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»/“Say no to bullying and cyberbullying”. Μίλησε για την ιδέα, την υλοποίησή της εν μέσω καραντίνας και κατά πόσο το θέμα που πραγματεύτηκε η ταινία μπορεί να δώσει έναυσμα για συζήτηση στην σχολική κοινότητα.

2020-2021

Το σχολείο μας παρουσιάζει τις δράσεις του στην 9η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσ/νίκης (11-12-13/6/2021). Μιλούν για τις βραβευμένες δράσεις του σχολείου η Ελένη Δελημπέη (πληροφορικός), η Χρύσα Νικολοπούλου (αγγλικός), ο Στέργιος Παπαδόπουλος (Διευθυντής).

2020-2021

Ρεπορτάζ του Δημοσιογράφου Χρήστου Κατσικογιώργου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσ/νίκης TV100 για το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο που κατέλαβε η ομάδα «Stop Bullying Animation Team» του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Σχολικό Ψηφιακό Διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»/“Say no to bullying and cyberbullying” με την ταινία «Υπάρχει Λύση».

2020-2021

Η πληροφορικός του σχολείου μας Ελένη Δελημπέη  μιλά στην εκπομπή «Οκτώ με τόνο» του Πρακτορείου 104,9 fm με τον Φάνη Γρηγοριάδη και την Αναστασία Τελιανίδου για το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο που κατέλαβε η ομάδα «Stop Bullying Animation Team» του σχολείου στον Πανελλήνιο Σχολικό Ψηφιακό Διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»/“Say no to bullying and cyberbullying” με την ταινία «Υπάρχει Λύση». Ένας πολύ σημαντικός ψηφιακός Διαγωνισμός που διενεργούν από κοινού κάθε χρόνο (8η χρονιά) το British Council και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

2020-2021

“Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό με STOP Motion Animation”-Το βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα μαθητών "Stop Bullying Animation Team" του σχολείου μας με την υποστήριξη και καθοδήγηση της δασκάλας Πληροφορικής Δελημπέη Ελένη, η οποία έκανε το τελικό μοντάζ και την μίξη ήχου. Η δράση υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης τους μήνες Φεβρουάριο - Απρίλιο 2021. Οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να ασχοληθούν με τη θεματική του σχολικού & διαδικτυακού εκφοβισμού και να εκφραστούν δημιουργικά, χρησιμοποιώντας την τεχνική της κινούμενης εικόνας (Stop Motion Animation). Δημιούργησαν το σενάριο του βίντεο, συνεργάστηκαν στον σχεδιασμό των εικονιζόμενων χαρακτήρων, αντικειμένων και φόντων και δημιούργησαν frame-by-frame το animated βίντεο. Στη συνέχεια απέδωσαν μουσικά και ηχογράφησαν στίχους που προέκυψαν από την πλοκή της εικονιζόμενης ιστορίας. Η προβολή του βίντεο συνοδεύεται από τη δυνατότητα επιλογής υπότιτλων σε 6 διαφορετικές γλώσσες. Στο μουσικό κομμάτι συνεργάστηκε η μουσικός του σχολείου Ηλέκτρα Καρακατσάνη.

2020-2021

«M.E.K.A. Team» - Το βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα "Μ.Ε.Κ.Α" του σχολείου μας στα πλαίσια του διαγωνισμού του Βρετανικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τον μήνα Μάρτιο με υπεύθυνη δράσης την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Δελημπέη Ελένη. Οι μαθήτριες κλήθηκαν να ασχοληθούν με τη θεματική του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και να εκφραστούν δημιουργικά, χρησιμοποιώντας την τεχνική της κινούμενης εικόνας (Stop Motion Animation).

2020-2021

«Stop Violence Friends» - Το βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα "Stop Violence Friends" του σχολείου μας στα πλαίσια του διαγωνισμού του Βρετανικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τον μήνα Μάρτιο με υπεύθυνη δράσης την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Δελημπέη Ελένη. Οι μαθήτριες κλήθηκαν να ασχοληθούν με τη θεματική του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και να εκφραστούν δημιουργικά, χρησιμοποιώντας την τεχνική της κινούμενης εικόνας (Stop Motion Animation).

2020-2021

 «Μια Ιθάκη Α σύγχρονη» - Μέσα από τη λογοτεχνία και τις τέχνες οι μαθητές προσπάθησαν με σύγχρονο τρόπο, εμβάθυναν και ερεύνησαν σε διαφορετικά γνωστικά επίπεδα το ποίημα Ιθάκη του ποιητή Κ. Καβάφη δημιουργώντας μια γέφυρα με το διαχρονικό νόημα του και τον πλούτο των συναισθημάτων του! Έτσι φτιάχτηκε το Ithaca μια video performance των μαθητών του σχολείου μας ταξιδεύοντας για κάθε Ιθάκη παλιά ή νέα! Καλλιτεχνική επιμέλεια /ψηφιακή επεξεργασία: Γκούτζος Φίλιππος, Γλωσσική επιμέλεια /ψηφιακή επεξεργασία: Νικολοπούλου Χρυσούλα.

2020-2021

Η συμμετοχή του σχολείου μας στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό», της Περιφέρειας Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και του ΚΜΟΠ - Κέντρου Κοινωνικής Δράσης & Καινοτομίας, την Παρασκευή 5/3/2021. Μαθητές/τριες, καλλιτέχνες, αθλητές, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού. Παρακολουθήστε ένα μικρό απόσπασμα (16 λεπτών) από την 3ωρη συνολικά εκδήλωση, με το μήνυμα του Πάνου Μουζουράκη και των μαθητών/τριών του σχολείου μας. Υπεύθυνες εκπ/κοί του σχολείου η κα Ηλέκτρα Καρακατσάνη (μουσικός) και η κα Ελένη Δελημπέη (πληροφορικός).

2020-2021

«Η πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού στο 6ο Διαπολιτισμικό Δ/Σ Ελευθερίου-Κορδελιού» με ενδεικτικές δράσεις που έγιναν τα τελευταία 6-7 χρόνια από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Τεχνική επιμέλεια & αφήγηση: Ελένη Δελημπέη (πληροφορικός του σχολείου). Το βίντεο προβλήθηκε την Παρασκευή 5‐3‐2021 στην σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό: Στείλε το δικό σου μήνυμα», που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

2020-2021

Το σχολείο μας συμμετείχε την Τετάρτη 23/12/2020 με 21 παιδιά και την μουσικό Ηλέκτρα Καρακατσάνη στην πολύ ωραία αυτή πρωτοβουλία της διαδικτυακής χριστουγεννιάτικης γιορτής αγάπης που οργάνωσε η Περιφέρεια Π.Ε. & Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας και στην οποία δόθηκε η ευκαιρία σε παιδιά και εκπαιδευτικούς διαφόρων σχολείων να ανταμώσουν σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουν και να ανταλλάξουν ευχές αγάπης.

2020-2021

Οι μαθητές/τριές της E' τάξης, σας προτρέπουν να παραμείνετε ασφαλείς μέσα από ένα σύντομο βίντεο! ′′Τα καταπληκτικά παιδιά πίσω από τις μάσκες μας′′. Υπεύθυνη δασκάλα Αγγλικών Χρύσα Νικολοπούλου.

2020-2021

Τετάρτη 9/12/2020 - Συμμετοχή στην 8η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσ/νίκης η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος ERASMUS+ YOUTH SLYMS (Κοινωνικοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα). Τίτλος Δράσης: Mini Mystery Dictionary - European Day of Languages. Yπεύθυνη: Χρυσούλα Νικολοπούλου (αγγλικός του σχολείου). Παρουσίαση emaze πολυγλωσσικών αφισών. Εκπαιδευτικές πρακτικές που καλλιεργούν την πολυγλωσσία. H πρώτη εκπαιδευτική πρακτική αφορά στη δημιουργία ενός μικρού, πολυπολιτισμικού, θεματικού εικονολεξικού με θέμα το «μυστήριο», ενώ η δεύτερη μία συλλογή πολυγλωσσικών αφισών με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

2020-2021

Ζωγραφίζουμε και τραγουδάμε ... και τον κορονοϊό νικάμε!! Μια παρέα διαφορετικών παιδιών κάνει πραγματικότητα την επιθυμία για τη δημιουργία ενός τραγουδιού που θα ενθαρρύνει όλα τα κορίτσια και τα αγόρια σχετικά με τη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στα ελληνικά σχολεία. Σε αυτό το ταξίδι προσκαλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, οι οποίοι/ες εμπνέονται από το τραγούδι και εκφράζονται καλλιτεχνικά αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους στο χαρτί. Υπεύθυνη δράσης: Δελημπέη Ελένη Μοντάζ βίντεο & μίξη ήχου: Δελημπέη Ελένη Στίχοι: Αλέξανδρος Σ. και Χριστίνα Σ. Τραγούδι: Αθηνά Κ., Αλέξανδρος Σ. & Χριστίνα Σ. Καλλιτέχνες - Ζωγράφοι: μαθητές/τριες του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού


[Αρχική] [Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου]

[Το ιστορικό του σχολείου μας][Διδακτικό Προσωπικό][Μαθητικό Δυναμικό][Βιβλιοθήκη Δασκάλων][Βιβλιοθήκη Μαθητών][Σύλλογος Γονέων]

[Παραστάσεις-Εκδηλώσεις][Καλλιτεχνικά][Άλλες Δραστηριότητες][Καινοτομίες]

[Ολοήμερο σχολείο][Διαπολιτισμική Εκπαίδευση][Περιβαλλοντική Εκπ/ση][Ολυμπιακή Εκπ/ση][Καλλιπάτειρα]

[Ευέλικτη Ζώνη][Αγωγή Υγείας][Κυκλοφοριακή Αγωγή] [Προγράμματα Τοπικής Ιστορίας][Δια Βίου Μάθησης][Unicef-Action Aid]

[Χρήσιμες Συνδέσεις]   [Η εφημερίδα μας]