ΘΕΑΤΡΟ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΧΟΡΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

(σχολικό έτος 2002-03)

 

1. Όλο το σχολείο παρακολούθησε μια θεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο: Αριστοτέλειον

Το νέο θέατρο Θεσ/νίκης παρουσίασε με την Παιδική σκηνή του το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου:

Ελίζα, που ανέβηκε για πρώτη φορά στη Θεσ/νίκη και έκανε πρεμιέρα στο πλαίσιο των Δημητρίων.

Η Ελίζα δεν είναι μόνο ένα έργο για παιδιά, είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του νεοελληνικού θεάτρου. Είναι ένα κείμενο ουσιαστικής παιδείας.

Το έργο, που απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας, είναι μια συναρπαστική ιστορία με ναυμαχίες, αράπικα παζάρια, σουλτάνους, πειρατές και έναν πράσινο παπαγάλο.

2. Θεατρική σκηνή

Από κοινού με το 6ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Γυμνάσιο (συστεγάζονται μαζί μας) τελειώσαμε την κατασκευή της θεατρικής σκηνής, η οποία ξεκίνησε να φτιάχνεται από πέρσι. Όλοι είμαστε χαρούμενοι κι ικανοποιημένοι, παιδιά, δάσκαλοι και γονείς, που επιτέλους αποκτήσαμε κι εμείς ένα χώρο για τις θεατρικές μας παραστάσεις.

Τα παιδιά μας ανέβασαν φέτος διάφορες μικρές παραστάσεις την 28η Οκτωβρίου, την ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, τα Χριστούγεννα και την 25η Μαρτίου.

 

3. Πολιτιστικός μήνας του δήμου « Περνάμε την πόρτα του σχολείου »

 

 

Στο τέλος της σχολικής χρόνιας και συγκεκριμένα την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 19.30μ.μ. τα παιδιά των δύο τμημάτων της Στ τάξης παρουσίασαν με επιτυχία στα πλαίσια του πολιτιστικού μήνα του δήμου, τις παρακάτω θεατρικές παραστάσεις:

« Πλούσιοι και Μπατιράκια » διασκευή της κωμωδίας Πλούτος του Αριστοφάνη από το Χρήστο Παπαστεργίου.

« Ας παίξουμε τους μεγάλους-όταν τα παιδιά αποφασίζουν να κάνουν κυβέρνηση » ένα έργο του Αντώνη Δελώνη.

4. Κινηματογράφος Τιτάνια

 

Στο κινηματογράφο Τιτάνια παρακολουθήσαμε την κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων « Spirit το άγριο άλογο ».

5. 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

    Κυριακή 16 Μαρτίου 2003

 

Η πρόοδος και η ευημερία ενός Έθνους στηρίζεται πρώτα απ’ όλα στον πολιτισμό του.

Η διάσωση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης και η διάδοση της στη νέα γενιά αποτελεί έργο κυρίως των δασκάλων μας.

Στα πλαίσια αυτά, το φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων που συνδιοργάνωσε με το Δήμο Συκεών το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Δασκάλων-Νηπιαγωγών Θεσ/νίκης αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση του.

Η πρωτοβουλία άλλωστε αυτή είχε σαν στόχο αφ’ ενός μεν να δώσει διέξοδο στις καλλιτεχνικές ανησυχίες μας αφ’ ετέρου να μας ευαισθητοποιήσει σε κοινωνικά ζητήματα, μιας και χορεύαμε για να ενισχύσουμε τα παιδιά με ειδικές ικανότητες του Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδας.

Στο φεστιβάλ αυτό στο οποίο συμμετείχαν 156 συγκροτήματα, πήρε μέρος -για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά- και η χορευτική ομάδα του σχολείου μας με μεγάλη χαρά. Την επιμέλεια της ομάδας είχε η δασκάλα Φυσικής Αγωγής του ολοήμερου με ειδικότητα χορού Μπαδέμη Μαρία.

 

Τη χορευτική ομάδα του σχολείου μας αποτελούσαν:

Αγόρια: Αλεξιάδης Ιωάννης, Κανξίδης Παναγιώτης, Τόνας Γεώργιος, Μπούρας Κων/νος, Ασλανίδης Ανδρέας, Λάμπρου Ιωάννης, Μωυσίδης Κυριάκος, Λαζαρίδης Γεώργιος, Κέρι Έντριτ

Κορίτσια: Πετμεζά Κυριακή, Ποπόβα Αικατερίνη, Παπανικολάου Θεοδώρα, Μιχαηλίδου Σοφία, Μόλαρη Αικατερίνη, Σαλαγιάννη Δέσποινα, Κυριακίδου Κυριακή, Μπεσίρη Έγκι, Στεφανίδου Φανή, Χατζηγιάννη Ιωάννα, Γιοσμά Στέλα, Μαξιμίδου Αγγελική, Ίσσου Σίσση, Παυλίδου Ελένη, Αθανασιάδου Νικολέτα, Κουκούλη Γεωργία, Τερζοπούλου Δήμητρα, Μαριάδη Ελένη

6. Διαδημοτικά πρωταθλήματα

 

Συμμετοχή της ομάδας ποδοσφαίρου των αγοριών και της ομάδας πετοσφαίρισης των κοριτσιών στο σχολικό πρωτάθλημα του δήμου.

 

 

7. Νομαρχιακοί αγώνες στίβου των δημοτικών σχολείων δυτικής Θεσ/νίκης

Η ομάδα στίβου του σχολείου πήρε μέρος ( με 20 παιδιά ) στους νομαρχιακούς αγώνες στίβου των δημοτικών σχολείων δυτικής Θεσ/νίκης, στους οποίους αγώνες πήραν μέρος τα περισσότερα σχολεία και οι οποίοι έγιναν  στο ΕΑΚ Νεάπολης. Η συμμετοχή όλων των παιδιών μας ήταν πάρα πολύ καλή. Είχαμε νίκες και πολύ καλά πλασαρίσματα.

 

Η Αθανασιάδου Νικολέτα, μαθήτρια της Στ τάξης, ήρθε πρώτη 1η στο άλμα εις ύψος.

Ο Στεγκνιέεβ Ιωάννης, μαθητής της Στ τάξης, ήρθε πρώτος 1ος στο αγώνισμα των 50 μέτρων στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η Τηλικίδου Ελπίδα, μαθήτρια της Στ τάξης, μπήκε στην τελική δεκάδα του άλματος εις μήκος. Ο Κοπαΐδης Κυριάκος, μαθητής της Ε τάξης, βγήκε πρώτος στην προκριματική σειρά του στο αγώνισμα των 50 μέτρων και πλασαρίστηκε σε πολύ καλή σειρά στην τελική κατάταξη. Ο Αποστολίδης Ιωάννης, μαθητής της Ε τάξης, πλασαρίστηκε στην τελική οχτάδα στο άλμα εις ύψος, άλλα και οι υπόλοιποι συμμαθητές μας ( Κουκούλης Νικόλαος, Σιμόνωβ Ιωάννης, Ποϊρατζίδου Σεβαστή, Νταχουνταρίτζε Μαρία, Παπαδάκη Πηνελόπη, Σεβλίδου Άννα, Πόποβα Κατερίνα, Μαυρογιαννίδης Μανώλης, Αλεξιάδης Ιωάννης, Κανξίδης Παναγιώτης, Μωυσίδης Κυριάκος, ΚέριΈντριτ, Ασλανίδης Ανδρέας, Κυριακίδου Κυριακή και Καλμπαζίδου Αναστασία) πήγαν πολύ καλά. Εξάλλου στον αθλητισμό σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περνάει σε όλους μας.

 

 

Πίσω