ΘΕΑΤΡΟ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΧΟΡΟΣ-ΧΟΡΩΔΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

(σχολικό έτος 2004-05)

1. Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης - Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης

Όλο τα παιδιά του σχολείου παρακολούθησαν μια πολύ ωραία θεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο: Αριστοτέλειον

Το νέο θέατρο Θεσ/νίκης παρουσίασε με την Παιδική σκηνή του το έργο του Ευγένιου Τριβιζά  « Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης »

Μια χώρα χωρίς ουρανό. Ένας άπληστος άρχοντας με ένα χρυσό τηλεσκόπιο και ένα μαύρο φτερό. Ένας καταχθόνιος μυστικοσύμβουλος. Ένας νόμος που καταργεί τις Απόκριες, τα πάρτι γενεθλίων και τις Κυριακές. Ένας ύπουλος αρχιμάγος. Μια παπαρούνα κατακόκκινη σαν φλόγα και χιλιάδες μαξιλάρια που έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να στερήσουν τον κόσμο από τα όνειρα του. Αλλά τα όνειρα δε σβήνουν έτσι εύκολα. Απεναντίας, κάτι ονειράκια τοσαδά, που δε σου γεμίζουνε το μάτι, φουντώνουνε καμιά φορά, φουντώνουνε σαν τη φωτιά, γίνονται σίφουνας, λαίλαπα γίνονται και κάνουνε τον κόσμο άνω κάτω.

 

2. Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης - Ε  ΡΕ...ΓΛΕΝΤΙΑ

Όλο τα παιδιά του σχολείου παρακολουθήσανε μια πολύ ωραία θεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο: ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ

Η παιδική σκηνή του θεάτρου ΠΕΡΟΚΕ είχε τη χαρά να παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις, την σπαρταριστή λαϊκή κωμωδία του σπουδαίου λαϊκού μας καλλιτέχνη ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ με τίτλο:

 « Ε  ΡΕ...ΓΛΕΝΤΙΑ ». Επρόκειτο για μια θεατρική παράσταση με ηθοποιούς που τον Καραγκιόζη εμψύχωσε ο Τάκης Βαμβακίδης και το κολλητήρι ο Γιάννης Ζουμπαντής. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ και έπαιξαν μια πλειάδα αξιόλογων ηθοποιών.

 

3. Θεατρική σκηνή – Χορωδία

Στη θεατρική σκηνή του σχολείου μας την οποία χρησιμοποιούμε από κοινού με το 6ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Γυμνάσιο 

( συστεγάζονται μαζί μας ) τα παιδιά μας ανέβασαν φέτος διάφορες μικρές παραστάσεις την 28η Οκτωβρίου, την ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, τα Χριστούγεννα, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και την 25η Μαρτίου.

Η χορωδία του σχολείου μας, η οποία δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι από τη μουσικό του σχολείου μας κα Ντριγκόγια Παναγιώτα, αποτελούμενη από 37 μαθητές της Γ ως ΣΤ τάξης, συμμετείχε σε όλες αυτές τις παραστάσεις καθώς και για πρώτη φορά στην                   10η Χορωδιακή Συνάντηση των Δημοτικών Σχολείων της Μακεδονίας, εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου και το γνωστό μουσικό Παντελή Τερεζάκη ( στο χώρο του λατομείου Αργυρό.)

Η χορωδία μας συμμετείχε σε αυτή την εκδήλωση με 2 ελληνικά τραγούδια, 1 ρωσικό, 1 αλβανικό κι 1 αγγλικό.

 

4. 13ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Δήμου Συκεών

13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2005

Η πρόοδος και η ευημερία ενός Έθνους στηρίζεται πρώτα απ’ όλα στον πολιτισμό του. Η διάσωση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης και η διάδοση της στη νέα γενιά αποτελεί έργο κυρίως των δασκάλων. Στα πλαίσια αυτά, το φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων που συνδιοργάνωσε με το Δήμο Συκεών το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Δασκάλων-Νηπιαγωγών Θεσ/νίκης αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση του. Η πρωτοβουλία άλλωστε αυτή είχε σαν στόχο αφ’ ενός μεν να δώσει διέξοδο στις καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών αφ’ ετέρου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε κοινωνικά ζητήματα, μιας και χόρευαν για να ενισχύσουν τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

Στο φεστιβάλ αυτό στο οποίο συμμετείχαν 160 συγκροτήματα, πήρε μέρος και η χορευτική ομάδα του σχολείου μας με μεγάλη χαρά. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε τη μεγάλη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε αυτή μας τη συμμέτοχη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς.

Την επιμέλεια της ομάδας είχε η δασκάλα του χορού:

κα Μπαδέμη Μαρία

 

5. 10ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Δήμου Ευόσμου

 

10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Σάββατο 16 Απριλίου 2005

Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Θεσ/νίκης

Η χορευτική ομάδα του σχολείου μας πήρε επίσης μέρος στο 10ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Θεσ/νίκης, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Πτυχιούχων των Σχολών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα παραδοσιακών χορών Βόρειας Ελλάδας αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση του. Στο φεστιβάλ αυτό, στο οποίο συμμετείχαν πάρα πολλά συγκροτήματα, συμμετείχαμε με τους παρακάτω χορούς: Συρτό στα τρία, Νεραντζιά, Γιατρό και Μενούση. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε τη μεγάλη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε αυτή μας τη συμμέτοχη.

Να τονίσουμε ότι οι στολές της χορευτικής ομάδας του σχολείου έχουν αγοραστεί από το σύλλογο γονέων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς. Την επιμέλεια της ομάδας είχε η δασκάλα του χορού: κα Μπαδέμη Μαρία.

 

6. Κινηματογράφος

 

Το μήνα Οκτώβριο επισκεφτήκαμε τον κινηματογράφο ΤΙΤΑΝΙΑ και παρακολουθήσαμε την ταινία κινουμένων σχεδίων: « ΣΡΕΚ 2 » μια ρομαντική, συγκινητική καλοφτιαγμένη κωμωδία που κέρδισε τις εντυπώσεις όλων των παιδιών.

 

7. Νομαρχιακοί αγώνες στίβου των δημοτικών σχολείων δυτικής Θεσ/νίκης

 

Η ομάδα στίβου του σχολείου πήρε μέρος ( με 10 παιδιά ) στους νομαρχιακούς αγώνες στίβου των δημοτικών σχολείων Δυτικής Θεσ/νίκης, στους οποίους αγώνες πήραν μέρος τα περισσότερα σχολεία και οι οποίοι έγιναν  στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Η συμμετοχή όλων των παιδιών μας ήταν πάρα πολύ καλή. Εξάλλου στον αθλητισμό σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περνάει σε όλους μας.

8. Πολιτιστικός μήνας του δήμου « Περνάμε την πόρτα του σχολείου »

 

Στα πλαίσια του πολιτιστικού μήνα του δήμου και των εκδηλώσεων με την ονομασία:

« Περνάμε την πόρτα του σχολείου », τα παιδιά του σχολείου μας ετοίμασαν και παρουσίασαν με πολύ κέφι και μεράκι τις παρακάτω εκδηλώσεις:

α) θεατρική παράσταση « Τα ασχημόπαπο » από μαθητές της Α τάξης, με την ευκαιρία της συμπλήρωση ς 200 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

β) Μουσική και τραγούδια διαπολιτισμικής φύσεως από τη χορωδία του σχολείου μας ( ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά, αλβανικά )

γ) Μοντέρνες χορογραφίες από μαθητές της ΣΤ τάξης

δ) Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη παραδοσιακή χορευτική ομάδα του σχολείου μας, την οποία αποτελούν 50 παιδιά, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας. Οι φορεσιές έχουν αγοραστεί τα τελευταία δυο χρόνια από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

 

 

Πίσω