ΘΕΑΤΡΟ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΧΟΡΟΣ-ΧΟΡΩΔΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

(σχολικό έτος 2005-06)

1. Παρακολούθηση θεατρικής παράστασηςΦρουτοπία

Όλο τα παιδιά του σχολείου παρακολούθησαν μια πολύ ωραία θεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο: Αριστοτέλειον

Το Νέο θέατρο Θεσ/νίκης παρουσίασε με την Παιδική σκηνή του το έργο του Ευγένιου Τριβιζά: « Φρουτοπία » σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. Τα έργα του γοητεύουν μικρούς και μεγάλους, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία.

Το έργο ανέβηκε ως σύγχρονο μιούζικαλ και απευθυνόταν σε μικρούς και μεγάλους θεατές. Στη μακρινή Φρουτοπία τα φρούτα και τα λαχανικά είχαν πάρει την εξουσία μετά από την μυστηριώδη εξαφάνιση του Μανόλη του μανάβη. Η δαιμόνια δημοσιογράφος Πίκο Απίκο πήγε στη μακρινή χώρα για να εξιχνιάσει την εξαφάνιση, αλλά βρήκε έναν θαυμαστό καινούργιο κόσμο. Γνώρισε από κοντά τα φρούτα και τα λαχανικά και έγινε μάρτυρας της προσπάθειας τους να ζήσουν ελεύθερα από τους μανάβηδες. Αλλά η ελευθερία έκρυβε πολλούς κινδύνους…

 

2. Κινηματογράφος

Το μήνα Δεκέμβριο επισκεφτήκαμε τον κινηματογράφο ΤΙΤΑΝΙΑ και παρακολουθήσαμε την ταινία κινουμένων σχεδίων:

« Μαδαγασκάρη » κωμωδία που κέρδισε τις εντυπώσεις όλων των παιδιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μάρτι έκανε μία ευχή για τα γενέθλιά του:

να επιστρέψει στη ζούγκλα ! Τίποτε όμως δεν πάει σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο. Έτσι μετά από ένα ταξίδι γεμάτο τρελές περιπέτειες, μαζί με τους πιγκουίνους που τους έβαλαν την ιδέα,

Φτάνουνε στη ….. ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ.

Το τρελό τους όνειρο έγινε επιτέλους πραγματικότητα.

Τι συνέβηκε όμως εκεί ……..

 

3. Θεατρική σκηνή – Χορωδία – Χορευτικό

Στη θεατρική σκηνή του σχολείου μας την οποία χρησιμοποιούμε από κοινού με το 6ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Γυμνάσιο

( συστεγάζονται μαζί μας ) τα παιδιά μας ανέβασαν φέτος διάφορες μικρές παραστάσεις την 28η Οκτωβρίου, την ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, τα Χριστούγεννα, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και την 25η Μαρτίου.

Η χορωδία του σχολείου μας, η οποία δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι από τη μουσικό του σχολείου μας κα Ντριγκόγια Παναγιώτα, αποτελούμενη από 44 μαθητές της Γ ως ΣΤ τάξης, συμμετείχε σε όλες αυτές τις παραστάσεις καθώς και στην κεντρική εκδήλωση που διοργάνωσαν στα πλαίσια της Ολυμπιακής Παιδείας, τα δυο Γραφεία Φυσικής Αγωγής του νομού Θεσ/νίκης στο Μουσείο Αθλητισμού στις 11 Μαΐου με τίτλο:

Για την Παιδεία και τον Πολιτισμό

Η χορωδία μας συμμετείχε σε αυτή την εκδήλωση με 1 ελληνικό τραγούδι, 1 ρωσικό κι 1 αλβανικό.

Επίσης στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε με 2 χορούς, μια μικρή αντιπροσωπευτική χορευτική ομάδα του σχολείου μας, η οποία αποτελείτο από 14 μαθητές/τριες. Χοροδιδάσκαλος της ομάδας, η δασκάλα της Ολυμπιακής Παιδείας του σχολείου μας κα Βοδενιώτου Χρυσοπηγή.

ρωσικός χορός ( παραδοσιακός ): БАΡЫНЯ ( Μπάρινια ), ένας χορός που χορεύεται στους γάμους, στα πανηγύρια και συμβολίζει τη χαρά.

αλβανικός χορός:Vallia e Rrajcës  ( Βάλια ε Ράιτσες ), ένας χορός που δηλώνει την αγάπη και την αλληλεγγύη προς τους άλλους.

 

4. Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Δήμου Συκεών

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2006

Η πρόοδος και η ευημερία ενός Έθνους στηρίζεται πρώτα απ’ όλα στον πολιτισμό του. Η διάσωση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης και η διάδοση της στη νέα γενιά αποτελεί έργο κυρίως των δασκάλων. Στα πλαίσια αυτά, το φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων που συνδιοργάνωσε με το Δήμο Συκεών το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Δασκάλων-Νηπιαγωγών Θεσ/νίκης αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση του.

Η πρωτοβουλία άλλωστε αυτή είχε σαν στόχο αφ’ ενός μεν να δώσει διέξοδο στις καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών αφ’ ετέρου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε κοινωνικά ζητήματα, μιας και χόρευαν για να ενισχύσουν τα παιδιά του Κέντρου Ειδικής Αγωγής του νομού Θεσ/νίκης. Στο φεστιβάλ αυτό στο οποίο συμμετείχαν 155 συγκροτήματα, πήρε μέρος και η χορευτική ομάδα του σχολείου μας με 36 μαθητές της Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξης, με μεγάλη χαρά. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε τη μεγάλη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε αυτή μας τη συμμέτοχη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς. Την επιμέλεια της ομάδας είχε ο χοροδιδάσκαλος:

κ. Καραμίντσιος Σωτήρης.

 

5. Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Δήμου Ευόσμου

 

11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ Κυριακή 14 Μαΐου 2006

Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Θεσ/νίκης

Η χορευτική ομάδα του σχολείου μας πήρε επίσης μέρος στο 10ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Θεσ/νίκης, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Πτυχιούχων των Σχολών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα παραδοσιακών χορών Βόρειας Ελλάδας αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση του. Στο φεστιβάλ αυτό, στο οποίο συμμετείχαν πάρα πολλά συγκροτήματα, συμμετείχαμε με τους παρακάτω χορούς: Συρτό στα τρία, Νεραντζιά, Γιατρό και Μενούση. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε τη μεγάλη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε αυτή μας τη συμμέτοχη.

Την επιμέλεια της ομάδας είχε η δασκάλα του χορού: κα Μπαδέμη Μαρία.

 

6. Νομαρχιακοί αγώνες στίβου των δημοτικών σχολείων δυτικής Θεσ/νίκης

 

Η ομάδα στίβου του σχολείου πήρε μέρος ( με 9 παιδιά ) στους νομαρχιακούς αγώνες στίβου των δημοτικών σχολείων Δυτικής Θεσ/νίκης, στους οποίους αγώνες πήραν μέρος τα περισσότερα σχολεία και οι οποίοι έγιναν  στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Η συμμετοχή όλων των παιδιών μας ήταν πάρα πολύ καλή.

Εξάλλου στον αθλητισμό σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περνάει σε όλους μας.

 

7. Πολιτιστικός μήνας του δήμου « Περνάμε την πόρτα του σχολείου »

 

Στα πλαίσια του πολιτιστικού μήνα του δήμου και των εκδηλώσεων με την ονομασία:

« Περνάμε την πόρτα του σχολείου », παιδιά του σχολείου μας ετοίμασαν και παρουσίασαν με πολύ κέφι και μεράκι την παράσταση: « Αλησμόνητες Πατρίδες »

Πόλη, Ίμβρος–Τένεδος, Αν. Ρωμυλία–Αν. Θράκη, Θράκη, Μικρά Ασία, Πόντος

Κείμενα, μουσική, τραγούδια και χοροί από τους μαθητές της παραδοσιακής χορευτικής ομάδας και της ομάδας χορού του ολοημέρου του σχολείου μας με τη συνοδεία 5/μελούς ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας

Την επιμέλεια των παιδιών είχαν οι παρακάτω χοροδιδάσκαλοι: Μπαδέμη Μαρία, Καραμίντσιος Σωτ., Ζησοπούλου Θεοδώρα.

Οι περισσότερες φορεσιές έχουν αγοραστεί τα τελευταία δυο χρόνια από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Τα κείμενα ανέγνωσε η κα Ντεμογιάννη Σταματία, δασκάλα του Β1

Πολύ μεγάλη και πολύτιμη ήταν η βοήθεια της προέδρου του Συλλ. Γονέων & Κηδεμόνων κας Ελευθεριάδου Μαίρης, που βοήθησε και παρακολουθούσε τις πρόβες καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς λύνοντας προβλήματα που παρουσιάζονταν και η οποία μερίμνησε για όλες τις στολές που χρειάστηκαν.

Πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού για τις στολές, τον πρόεδρο του κ. Τερζόπουλο και τον λυράρη κ. Παυλίδη για τη βοήθεια τους.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά, το Δήμο Ελευθερίου – Κορδελιού για τη στήριξη και τη βοήθεια του σε ό,τι ζητήσαμε.

Ένα μεγάλο Μπράβο!!! σε όλα τα παιδιά

που πήραν μέρος στην παράσταση

Μια εκδήλωση μνήμης

Διδάσκουμε την ιστορία και την παράδοσή μας

Τιμούμε τους νεκρούς μας

 

Πίσω