ΘΕΑΤΡΟ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΧΟΡΟΣ-ΧΟΡΩΔΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

(σχολικό έτος 2006-07)

1. Παρακολούθηση θεατρικής παράστασηςπαραμύθια στο mixer

Όλο τα παιδιά του σχολείου παρακολούθησαν μια πολύ ωραία θεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο: Αριστοτέλειον

Το Νέο θέατρο Θεσ/νίκης παρουσίασε με την Παιδική σκηνή του το έργο « παραμύθια στο mixer » σε σκηνοθεσία Κων/νου Ρήγου. Η Σταχτοπούτα, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, ο Πρίγκιπας Βάτραχος, η Πεντάμορφη και το Τέρας, η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι είναι τα παραμύθια που 'προκάλεσαν' τους συντελεστές της παράστασης να ασχοληθούν μαζί τους, ενεργοποιώντας το κέφι και τη φαντασία τους. Αυτή τη φορά οι αγαπημένοι μας ήρωες, που έχουν βαρεθεί χρόνια τώρα να διηγούνται τα ίδια και τα ίδια, ανέλαβαν την ευθύνη να παρέμβουν και να αλλάξουν την πλοκή των ιστοριών τους.

 

2. Παρακολούθηση θεατρικής παράστασηςΩς την άκρη του ονείρου...

Ως σχολείο όλοι μαζί επισκεφτήκαμε τον κινηματοθέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ. Ο νεανικός θίασος Αβάντι παρουσίασε το έργο της Κέλλυς Σταμουλάκη « Ως την άκρη του ονείρου... », (με αφορμή το γνωστό από τα παιδικά μας χρόνια μυθιστόρημα του Έκτορα Μαλό - Με οικογένεια). Πρόκειται για την ιστορία της μικρής  Πετρίνας, που με  μοναδικές « αποσκευές » μια ψυχή γενναία και μια καρδιά αθώα ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια και αντιξοότητες, διατηρώντας όμως την αισιοδοξία και την πίστη της, για να συναντήσει τελικά τη φιλία και την αγάπη των ανθρώπων. Ένα έργο που μας απέδειξε ότι αν πιστέψεις στο καλό θα το συναντήσεις.

 

3. Θεατρική σκηνή του σχολείου μας – Χορωδία

Στη θεατρική σκηνή του σχολείου μας την οποία χρησιμοποιούμε από κοινού με το 6ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Γυμνάσιο ( συστεγάζονται μαζί μας ) τα παιδιά μας ανέβασαν φέτος διάφορες μικρές παραστάσεις την 28η Οκτωβρίου, την ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, τα Χριστούγεννα, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και την 25η Μαρτίου. Η χορωδία του σχολείου μας, η οποία δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι από τη μουσικό του σχολείου μας κα Ντριγκόγια Παναγιώτα, αποτελούμενη από 35 μαθητές της Δ ως ΣΤ τάξης, συμμετείχε σε όλες αυτές τις παραστάσεις.

 

4. Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Δήμου Συκεών

15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ
Σάββατο 21 Απριλίου 2007

Στο φεστιβάλ αυτό στο οποίο συμμετείχαν 185 συγκροτήματα, πήρε μέρος και η χορευτική ομάδα του σχολείου μας με 30 μαθητές μας της Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξης, με μεγάλη χαρά. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε τη μεγάλη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε αυτή μας τη συμμέτοχη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μας. Την επιμέλεια της ομάδας είχε η δασκάλα του χορού: κα Μπαδέμη Μαρία.

 

5. Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Δήμου Ευόσμου

 

12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ
Σάββατο 12 Μαΐου 2007

Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Θεσ/νίκης

 

Η χορευτική ομάδα του σχολείου μας πήρε επίσης μέρος στο 12ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Θεσ/νίκης, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Πτυχιούχων των Σχολών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα παραδοσιακών χορών Βόρειας Ελλάδας. Στο φεστιβάλ αυτό,  πήρε μέρος με μεγάλη χαρά και η χορευτική ομάδα του σχολείου μας με 32 μαθητές μας της Α, Β, Δ, Ε και ΣΤ τάξης, με χορούς: της Ηπείρου και της Θράκης.

Την επιμέλεια είχε η δασκάλα του χορού: κα Μπαδέμη Μαρία.

6. Συμμετοχή της χορωδίας μας σε διάφορες δραστηριότητες

 

Η χορωδία του σχολείου μας, η οποία δημιουργήθηκε εδώ και τρία χρόνια με πολύ μεράκι από τη μουσικό του σχολείου μας κα Ντριγκόγια Παναγιώτα, αποτελούμενη από 35 μαθητές της Δ ως ΣΤ τάξης, συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες αυτή τη χρονιά.

1. Στο πλαίσιο του Πολυσυνεδρίου Money Show που έλαβε χώρα στη Θεσ/νίκη, στο Ξενοδοχείο Hyatt στις 10 Δεκεμβρίου 2006 με θέματα: « Το ταξίδι της Νέας Ελληνικής στον κόσμο » και « Τα Ελληνικά ως εργαλείο εκπαίδευσης των ευπαθών ομάδων », και τα οποία διοργάνωσε η Ειδική Γραμματεία ΠΟΔΕ του ΥΠΕΠΘ, η χορωδία μας είχε αναλάβει του μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης.

2. Μέσα από την ιστοσελίδα μας και την πολυπολιτισμική μας εφημερίδα, γίνονται γνωστές οι πλούσιες δραστηριότητες του σχολείου μας. Έτσι λοιπόν κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί ήθελαν να προβάλουν όλες αυτές τις δραστηριότητες και την αρμονική συνύπαρξη παιδιών από διαφορετικές χώρες στο σχολείο.

MEGA: Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στη ζωντανή ψυχαγωγική εκπομπή Πολύ την Κυριακή.

ΕΤ3: Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο μεσημεριανό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ 3, σε 15λεπτη ζωντανή σύνδεση

EUROPE 1: Τη Δευτέρα 4 Απριλίου στην εκπομπή του καναλιού EUROPE 1 Η δύναμη της γλώσσας.

Σε όλες αυτές τις εκπομπές συμμετείχε η χορωδία του σχολείου μας, τραγουδώντας τραγούδια από διαφορετικές χώρες.

 

7. Νομαρχιακοί αγώνες στίβου, βόλεϊ και ποδοσφαίρου των δημοτικών σχολείων Δυτικής Θεσ/νίκης

 

Η ομάδα στίβου του σχολείου πήρε μέρος ( με 10 παιδιά ) στους νομαρχιακούς αγώνες στίβου των δημοτικών σχολείων Δυτικής Θεσ/νίκης, στους οποίους αγώνες πήραν μέρος τα περισσότερα σχολεία και οι οποίοι έγιναν  στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η συμμετοχή όλων των παιδιών μας ήταν πάρα πολύ καλή. Είχαμε μια 2η θέση (Μουχσιάδου Κατερίνα) στον τελικό του ύψους κοριτσιών, μια 3η θέση (Μελικίδης Ανατόλιος) στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος των αγοριών, μια 5η θέση (Μοφρίδου Κατερίνα) στο άλμα εις μήκος κοριτσιών και μια 7η θέση ( Κεσίδου Όλγα ) στα 5ομ. Κοριτσιών. Στον αθλητισμό όμως σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη. Αυτό το μήνυμα προσπαθούμε να περνάμε συνέχεια στα παιδιά μας.

Επίσης η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών έφτασε στον τελικό του ενός ομίλου, όπου ηττήθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Γέφυρας ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα.

Η ομάδα ποδοσφαίρου των αγοριών έφτασε ένα βήμα από τον ημιτελικό. Ηττήθηκε στον τρίτο αγώνα της ύστερα από έναν ισόπαλο αγώνα στα πέναλντυ.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στη γυμνάστρια του σχολείου μας κα Χαλιαμάλια Βαΐα, η οποία είχε όλη την ευθύνη και την προετοιμασία των ομάδων μας.

 

8. Πολιτιστικός μήνας του δήμου «Περνάμε την πόρτα του σχολείου»

 

Στα πλαίσια του πολιτιστικού μήνα του δήμου και των εκδηλώσεων με την ονομασία: « Περνάμε την πόρτα του σχολείου », παιδιά του σχολείου μας ετοίμασαν και παρουσίασαν με πολύ κέφι και μεράκι την παράσταση:

Το Παρελθόν και το παρόν μέσα από το χορό

Μια παράσταση από τους μαθητές της παραδοσιακής χορευτικής ομάδας και τους μαθητές του ολοημέρου του σχολείου μας με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας

Πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τη γυμνάστρια του προγράμματος Καλλιπάτειρα κα Βοδενιώτου Χρυσοπηγή, που ετοίμασε το μέρος της παράστασης με τις σύγχρονες χορογραφίες με παιδιά του ολοημέρου και τη γυμνάστρια με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς, κα Μπαδέμη Μαρία, που έστησε το κομμάτι της παράδοσης με τα παιδιά της παραδοσιακής χορευτικής ομάδας

 

Σύγχρονες χορογραφίες

Στρουμφάκια - Α τάξη ολοημέρου

Παπάκια - Β τάξη ολοημέρου

Μάπετ Σόου - Γ τάξη ολοημέρου

Γεια σου Μαρία - ΣΤ 1 τάξη

With Love - ΣΤ 2 τάξη

 

Παράδοση

Ήπειρος: Α και Β τάξη

Συρτό στα τρία, Γιατρός, Μενούσης, Νεραντζιά

 

Μακεδονία: Δ, Ε και ΣΤ τάξη

Συρτός Μακεδονίας, Χρωματιστά τσουράπια,

Συρτός Πυλαίας, Χασαπιά Μακεδονίας

 

Θράκη: Γ και Δ τάξη

Ζωναράδικος, Συρτός καστρινός, Ποδαράκι, Σφαρλής, Χασαπιά Θράκης

 

Πόντος: Δ, Ε και ΣΤ τάξη

Ομάλ, Κότσαρι, Τικ, Εμπροπίς

 

 

 

Ένα μεγάλο Μπράβο!!! σε όλα τα παιδιά

που πήραν μέρος στην παράσταση

Πίσω