6ο Διαπολιτισμικό & Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού


ΤΟ 6ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ(media)

 

Σχολικό έτος

Θέμα & Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης

 

2019-20

Συνέντευξη του Διευθυντή Παπαδόπουλου Στέργιου «ντυμένη με πλούσιο οπτικό υλικό» που έδωσε την Πέμπτη 18/6/2020 στην καθημερινή εκπομπή της δημοσιογράφου Σοφίας Προκοπίδου «Με σπαστά ελληνικά» στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στο Ραδιόφωνο (Πρακτορείο 104,9 FM), για το σημαντικό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων Ελλάδας & Ρωσίας και τις τελευταίες σημαντικές θετικές εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και για άλλες σημαντικές δράσεις του σχολείου την περίοδο της καραντίνας, όπου τα σχολεία ήταν κλειστά (18-6-2020).

 

2019-20

Η δημοσιογράφος Σοφία Προκοπίδου στην εκπομπή της «Με σπαστά ελληνικά» Δευτέρα 9/3/2020, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στο Ραδιόφωνο (Πρακτορείο 104,9 FM) μας ξεναγεί με τη βοήθεια του Διευθυντή Παπαδόπουλου Στέργιου & της εμψυχώτριας-ηθοποιού Αναστασίας Θυμιοπούλου στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού, μας ενημερώνει για τις καινοτόμες & πλούσιες δράσεις του, την ξεχωριστή κουλτούρα του σχολείου, το σεβασμό, την διαφορετικότητα, την συνεργασία, την αλληλεγγύη, το πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων Ελλάδας & Ρωσίας και πολλά αλλά ... καθώς επίσης για τα οφέλη των παιδιών από τη συμμετοχή τους στα θεατρικά δρώμενα του σχολείου. (Διάρκεια εκπομπής 1:43:25). Η ραδιοφωνική εκπομπή είναι «ντυμένη» οπτικά με πολλές φωτογραφίες σχετικά με όλες τις δράσεις που ακούγονται.

 

2019-20

«Ανοιχτά παράθυρα» και μουσικές «Ημέρες καραντίνας» από διαπολιτισμικό σχολείο - άρθρο για τις καινοτόμες δράσεις μας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)

 

2019-20

Κορδελιό: Το σχολείο της αλληλεγγύης – άρθρο για τις καινοτόμες δράσεις μας στη διαδικτυακή σελίδα «Το κουτί της Πανδώρας»

 

2019-20

Τα παιδιά γράφουν για να … σωθεί το περιβάλλον! – άρθρο της σελίδας GRTimes για την διάκριση του σχολείου μας στον 6o Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής στα αγγλικά με τίτλο: “Be part of the solution, not part of the pollution”, που διοργάνωσε το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του ΔΕΛΑΣΑΛ για τα δημόσια & ιδιωτικά σχολεία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.  Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Αγγλικών Ζωή Μαλιβίτση.

 

2019-20

Ένα πρωτότυπο και μοναδικό μουσικό πρότζεκτ με όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και επαναχρησιμοποιημένα αντικείμενα, εκπονήθηκε από τα παιδιά της μουσικής ομάδας του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού- άρθρο στο διαδικτυακό κανάλι thes.gr για τη μουσική ομάδα του σχολείου μας και το πρότζεκτ τους. Υπεύθυνοι εκπ/κοί Ηλέκτρα Καρακατσάνη και Ελένη Δελημπέη.

 

2019-20

Το απόλυτο μουσικό πρότζεκτ με όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά δημιούργησαν παιδιά! - άρθρο στο διαδικτυακό περιοδικό parallaximag.gr για τη μουσική ομάδα του σχολείου μας και το πρότζεκτ τους. Υπεύθυνοι εκπ/κοί Ηλέκτρα Καρακατσάνη, Ελένη Δελημπέη.

 

2019-20

Ο Διευθυντής του σχολείου Στέργιος Παπαδόπουλος μιλά στο Ράδιο Έναντι (Radio1d.gr) και στην εκπομπή «Μήπως δεν Πρέπει..;;;» με την Γωγώ Καρανίκα (5/3/2020).

 

2019-20

«Ο κόσμος στα μάτια των παιδιών», μια αξιόλογη μαθητική εφημερίδα – άρθρο αφιέρωμα για την εφημερίδα του σχολείου μας στην διαδικτυακή σελίδα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» 22/1/2020

 

2019-20

Αυτό το σχολείο στο Κορδελιό θα πρέπει να το ζηλεύει όλη η Ελλάδα – 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού -Διαβάστε το αφιέρωμα-άρθρο της δημοσιογράφου Κικής Μουστακίδου στο διαδικτυακό κανάλι (περιοδικό) parallaxi.

 

2019-20

«Χαλίκ, θα είμαστε κοντά σου!»: Μαθητές στο Κορδελιό υποδέχτηκαν με αγάπη ένα προσφυγόπουλο – άρθρο στην διαδικτυακή σελίδα: “κίνηση απελάστε τον ρατσισμό”. 28/9/2019

 

2019-20

«Χαλίκ, θα είμαστε κοντά σου!»: Μαθητές στο Κορδελιό υποδέχτηκαν με αγάπη ένα προσφυγόπουλο – άρθρο στο διαδικτυακό περιοδικό parallaximag.gr για τα παιδιά του Ε1 και την υποδοχή που ετοίμασαν για έναν συμμαθητή τους (προσφυγόπουλο) στο σχολείο μας. Υπεύθυνη εκπ/κός Άρτεμις Κεφαλίδου – 25/9/2019

 

2019-20

 

2019-20

Μια αγκαλιά για τον Χαλίκ – άρθρο της Τάνιας Γεωργιοπούλου στην διαδικτυακή σελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή» 18/9/2019

 

2018-19

Γεννιέσαι επιχειρηματίας ή γίνεσαι; - Τα παγκάκια της φιλίας στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε πολύ την κα Καλεμάκη Ειρήνη, Project Manager της Stimmuli for Social Change που στόχο έχει την έρευνα, ανάπτυξη και προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας, για την υπέροχη αναφορά που έκανε για το σχολείο μας και τις εκπαιδευτικούς Ζερβού Κυριακή & Κεφαλίδου Άρτεμις, που συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά τους στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα NEMESIS Education for the changemakers of tomorrow στο άρθρο που δημοσίευσε στο «Επιχειρώ».

 

2018-19

Τρίτη 18/6/2019. Η μουσική ομάδα της ΣΤ τάξης του σχολείου μας (προσκαλεσμένη) με τη μουσικό κα Ηλέκτρα Καρακατσάνη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας στη Μακεδονία & τη Θράκη» με διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» στην αίθουσα «Μανώλη Αναγνωστάκη» του Δημαρχ. Μεγάρου Θεσ/νίκης (άρθρο & βίντεο από ThessToday.gr).

 

2018-19

Τρίτη 18/6/2019. Η μουσική ομάδα της ΣΤ τάξης του σχολείου μας (προσκαλεσμένη) με τη μουσικό κα Ηλέκτρα Καρακατσάνη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας στη Μακεδονία & τη Θράκη» με διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» στην αίθουσα «Μανώλη Αναγνωστάκη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσ/νίκης (άρθρο και βίντεο από voria.gr).

 

2018-19

Ρεπορτάζ (3:50 λεπτά) της ρωσικής τηλεόρασης για την τελετή υπογραφής των συμφώνων συνεργασίας μεταξύ των Δ/νσεων Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας - Γκελεντζίκ, των Σχολείων της Ρωσίας (Περιφέρεια Κρασνοντάρ) και της Ελλάδας (Περιφέρεια Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας) και του Συλλόγου Ελλήνων του Γκελεντζίκ με το Σύλλογο «Παναγία Σουμελά Κατερίνης» στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού του Γκελεντζίκ. Μιλά και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Στέργιος Παπαδόπουλος.

 

2017-18

Το «διαμάντι» στο δυτικό άκρο της πόλης- 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού - Διαβάστε το αφιέρωμα-άρθρο της δημοσιογράφου Μαρίας Σαμολαδά από το φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Θεσ/νίκης THESSNEWS του Σαββατοκύριακου (5/5/2018-6/5/2018), το οποίο κυκλοφόρησε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

 

2017-18

Τρίτη 17/4/2018-η ομάδα Smarkk Team του ΣΤ2 παρουσίασε την καινοτόμα ψηφιακή δημιουργία του "Το πρόβλημα σου πες και τη ΛΥΣΗ αμέσως ΒΡΕΣ", στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας. Απόσπασμα από ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3, δείτε το διάστημα από 1:37 ως 2:21 (με μια μικρή διακοπή). Επιμελήθηκε η δασκάλα τους Ρούλα Κυριακίδου.

 

2017-18

Οι μαθητές/τριες της μουσικής ομάδας του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού, συμμετείχαν την Παρασκευή 15/12/17 με μεγάλο ενθουσιασμό στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού οι "Γιατροί του Κόσμου" κι η ΕΡΤ3 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όπου φτιάξαμε το πιο όμορφο δέντρο από κουτιά γάλα για παιδιά που το έχουν ανάγκη. Τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα & διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία της μουσικού Ηλέκτρας Καρακατσάνη. Δείτε το 2/λεπτο αφιέρωμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, από το διάστημα 44.03 ως 46.05.

 

2017-18

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία - Απόσπασμα από ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3, από την αρχή ως 1:10.

 

2017-18

Το πρώτο κουδούνι για μικρούς και μεγάλους μαθητές- Απόσπασμα από ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 live στην καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ". Δείτε το διάστημα από 26:10 ως 31:35. Μίλησε ο Δ/ντής του σχολείου Στέργιος Παπαδόπουλος.

 

2017-18

Το "πρώτο κουδούνι" ανά την Ελλάδα λεπτό προς λεπτό στην ΕΡΤ. Στην «Πρωινή Ζώνη», ενημερωτική ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ1. Δείτε το διάστημα 10:45 ως 11:52, όπου υπάρχει ζωντανή σύνδεση με το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης.

 

2017-18

Αγιασμοί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό, το 6ο Νηπιαγωγείο & το 3ο Γυμνάσιο Ελ.-Κορδελιού. Άρθρο -αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.

 

2017-18

Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτών οριζόντων και όχι χαμηλών προσδοκιών – άρθρο αφιέρωμα στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos.gr από την επίσκεψη της αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον αγιασμό του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού για  την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

2017-18

Νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιούρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 των 19.00. Δείτε το διάστημα από 18:26 ως 18:56. Δηλώσεις της αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κας Γεννηματά μπροστά στη σκάλα με τα μηνύματα αγάπης, φιλίας, δημοκρατίας, δημιουργίας, ανοιχτής κοινωνίας που έχουν γράψει τα ίδια τα παιδιά.

 

2017-18

Όταν οι άσχημες φωνές σιωπούν, κάτι όμορφο συμβαίνει στα σχολεία - Δευτέρα 11/9/2017, άρθρο στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ρεπορτάζ Σμαρώ Αβραμίδου, Λουκάς Μαστής. Μιλά ο Δ/ντής Στέργιος Παπαδόπουλος

 

2017-18

Όταν οι άσχημες φωνές σιωπούν, κάτι όμορφο συμβαίνει στα σχολεία -Δευτέρα 11/9/2017, άρθρο στην ιστοσελίδα της ελληνικής εφημερίδας της Αμερικής «Εθνικός Κήρυκας», η οποία ιδρύθηκε στις 2/4/1915 (Νέα Υόρκη). Μιλά ο Δ/ντής Στέργιος Παπαδόπουλος. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρεπορτάζ Σμαρώ Αβραμίδου & Λουκάς Μαστής.

 

2016-17

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας NOESIS, ημερίδα για τους εκπ/κούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της 16ης Περιφέρειας Θεσ/νίκης (Σχολική Σύμβουλος Ζαφειρούλα Μυλωνά). Θέμα: Παρουσίαση καλών πρακτικών και διάχυσης προγράμματος «Παίζοντας με τα πρωτόνια». Παρουσιάστηκε η εφαρμογή του προγράμματος Playing with Protons, όπως οργανώθηκε, εκπονήθηκε & συντονίστηκε στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελ–Κορδελιού, από την πρεσβευτή της δράσης εκπ/κό Ζερβού Κυριακή. Συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα οι εκπ/κοί: Άρτεμις Κεφαλίδου, Φίλιππος Γκούτζος, Ρούλα Κυριακίδου, Ηλέκτρα Καρακατσάνη, Ελένη Δελημπέη. Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

 

2016-17

Για να δείτε όλη την ημερίδα στο ΝΟΕΣΙΣ, πατήστε εδώ.

 

2016-17

Τα παιδιά αγαπούν τη φυσική «Παίζοντας με τα πρωτόνια» - αφιέρωμα στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό κανάλι “life-events.gr

 

2016-17

Προβολή του προγράμματος «Παίζοντας με τα πρωτόνια- Playing with Protons». Έλληνες δάσκαλοι μαθαίνουν πώς να κάνουν πειράματα με απλά υλικά στο CERN. 6/λεπτο βίντεο παρουσίασης & προβολής από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», όπου μιλά και η δασκάλα Κυριακή Ζερβού του 6ου Διαπολιτισμικού Ελ-Κορδελιού, όπου εφαρμόστηκε το πρόγραμμα.

 

2016-17

Εκπέμπουν SOS για την περιβαλλοντική ρύπανση και τη δυσοσμία στο Ελευθέριο Κορδελιό και τον Εύοσμο. Ηχηρό μήνυμα από γονείς, παιδιά, εκπ/κούς. Εκδήλωση, που είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει αλλά και να «χτυπήσει» το καμπανάκι στην πολιτεία & τους αρμόδιους φορείς για τους κινδύνους που κρύβει για την υγεία των παιδιών μας και φυσικά τη δική μας, η περιβαλλοντική ρύπανση κι η δυσοσμία στο Ελ.-Κορδελιό & τον Εύοσμο, πραγματοποιήθηκε στη Δυτ. Θεσ/νίκη. Συγκεκριμένα, από τις 29/5 ως και 2 Ιουνίου 2017 υπήρξαν μία σειρά από δράσεις με τη συμμετοχή διαφόρων σχολείων, με αποκορύφωμα την εκδήλωση που έγινε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου την Παρασκευή 2/6/2017. Στην κάμερα του Life-Events.gr μίλησαν για τις δράσεις και το πρόβλημα η εκπ/κός Αγγλικών του 6ου Διαπολιτισμικού Ελ-Κορδελιού, Ζωή Μαλιβίτση, ο Γραμματέας του Η’ Συλλόγου Εκπ/κών, Θεόδωρος Μπαλτάς κι η γονέας του 6ου Διαπολιτισμικού Ελ-Κορδελιού, Μαρία Μπαδέμη, τονίζοντας πως πρέπει να συμβάλλουν όλοι στην ανάδειξή του και οι ιθύνοντες να αφυπνιστούν άμεσα!  

 

2016-17

Οι "In.C.A.T.S." στο μεγάλο τελικό του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Έρευνας & Ρομποτικής (FLL 2017 Animal Allies), που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, συμμετείχαν 98 ομάδες & 1000 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Οι In.C.A.T.S. κατέλαβαν την 3η θέση στην κατηγορία Project (παρουσίαση). Προπονήτριες οι εθελόντριες φοιτήτριες κα Χριστίνα Γκούτη & κα Σιντορέλα Ισούφι και η πληροφορικός του σχολείου  κα Ελένη Δελημπέη. Το βιντεάκι (ένα μέρος του) δημιουργήθηκε από την EduAct-Δράση για την Εκπ/ση.

 

2016-17

Παρασκευή 27/1/201–Το Βρετανικό Συμβούλιο, το Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, τα παιδιά του Ε2 του σχολείου μας και η ομάδα Locus Athens συνεργάστηκαν σε ένα μοναδικό μουσικό (ηχητικό) βιωματικό εργαστήρι με τίτλο Silent Shakespeare (Βωβός Σαίξπηρ), στα πλαίσια του παγκόσμιου προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου Shakespeare lives. Τα παιδιά προετοίμασαν και συνόδευσαν η δασκάλα Ρούλα Κυριακίδου και η μουσικός Ηλέκτρα Καρακατσάνη.

 

2016-17

Σήμερα χτυπά το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για χιλιάδες μαθητές – ένα άρθρο των δημοσιογράφων Σμαρώ Αβραμίδου & Λουκά Μαστή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

2016-17

Η Κυριακή Ζερβού δασκάλα του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης, είναι ανάμεσα στους 10 Δασκάλους που επιλέχθηκαν (σε σύνολο 150)  από την επιστημονική επιτροπή του CERN στην οποία συμμετείχε ο κορυφαίος θεωρητικός Φυσικός JOHN ELIS-αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “agkidapress.gr”.

 

2016-17

Άρχισε η διανομή σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Δυτ. Θεσ/νίκης –ρεπορτάζ (2/λεπτο) της Άννας Ομηρίδου στο δελτίο ειδήσεων ΕΡΤ3.

 

2015-16

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσαν οι "In.C.A.T.S., η ομάδα ρομποτικής του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελ-Κορδελιού στο διαδικτυακό περιοδικό Allwrite.gr και στη δημοσιογράφο Μαριάννα Λαζάρου (φωτογρ. Χρ. Καραδήμου) λίγες μέρες πριν από τον τελικό του FLL Greece 2016, στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης.

 

2015-16

Πέμπτη 3/3/2016, οι "In.C.A.T.S.", η ομάδα ρομποτικής του σχολείου την οποία εκπροσώπησαν οι μαθητές/τριες: Γκόγκου Γιώργος, Τραϊανού Δέσποινα & Ανανιάδου Άννα, μαζί με την ομάδα Ρομποτικής της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής & τον κ. Κώστα Βασιλείου, πρόεδρο του φιλεκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT – Δράση για την Εκπαίδευση, μίλησαν στην ΕΡΤ3 live στην εκπομπή "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΠΛΑ". Δείτε το διάστημα 34:10 ως 50:40.

 

2015-16

21/1/2016-Ο Δ/ντής Παπαδόπουλος Στέργιος μαζί με τους/τις μαθητές/τριες Γιώργο Γκόγκου, Κατερίνα Παντελίδου, Στέλα Ντούσι μίλησαν ζωντανά στο στούντιο της ΕΡΤ3 στο καθημερινό πρωινό μαγκαζίνο "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ" στους δημοσιογράφους-παρουσιαστές Έλσα Ποιμενίδου & Χάρη Αρβανιτίδη, για την κουλτούρα και τις καινοτόμες δράσεις του σχολείου τους.

2015-16

Ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού-άρθρο στην ιστοσελίδα “voria.gr

 

2014-15

ΝΕΡΙΤ – Ειδήσεις- Αφιέρωμα για το βραβευμένο βίντεο (1η θέση) του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για το Σχολικό Εκφοβισμό.

 

2014-15

MEGA – Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - Αφιέρωμα για το βραβευμένο βίντεο (1η θέση) του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό και το Σχολικό Εκφοβισμό. Μιλούν τα παιδιά και η εκπαιδευτικός Ελένη Δελημπέη (πληροφορικός), που είχε την τεχνική επιμέλεια και έκανε τη σκηνοθεσία του βίντεο.

 

2014-15

ALPHA – Πρωινή Ενημέρωση με το Σπύρο Χαριτάτο - Αφιέρωμα για το βραβευμένο βίντεο (1η θέση) του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό και το Σχολικό Εκφοβισμό. Μιλούν τα παιδιά και η εκπαιδευτικός Ελένη Δελημπέη (πληροφορικός), που είχε την τεχνική επιμέλεια και έκανε τη σκηνοθεσία του βίντεο.

 

2014-15

Star Ειδήσεις-Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 10/12/2014 - Ρεπορτάζ από την τελετή βράβευσης στο Μουσείο της Ακρόπολης του 2ου Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού με τίτλο: “Λέμε ΟΧΙ στο Σχολικό Εκφοβισμό”, στο πλαίσιο του εκπ/κού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», που συνδιοργάνωσαν το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. 1η θέση για το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελ-Κορδελιού με το τρίλεπτο βιντεάκι "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ"

 

2014-15

ΣΚΑΪ “ΤΩΡΑ” με την Άννα Μπουσδούκου - Αφιέρωμα για το βραβευμένο βίντεο (1η θέση) του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό και το Σχολικό Εκφοβισμό. Μιλούν τα παιδιά και η εκπαιδευτικός Ελένη Δελημπέη (πληροφορικός), που είχε την τεχνική επιμέλεια και έκανε τη σκηνοθεσία του βίντεο.

 

2014-15

ΝΕΡΙΤ – “ΕΞΙ ΔΕΚΑ” καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με το Γιάννη Σκάλκο και τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα – Αφιέρωμα για το βραβευμένο βίντεο (1η θέση) του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για το Σχολικό Εκφοβισμό. Μιλούν τα παιδιά και η εκπαιδευτικός Ελένη Δελημπέη (πληροφορικός), που είχε την τεχνική επιμέλεια και έκανε τη σκηνοθεσία του βίντεο.

 

2014-15

Ant1- Πρωινή ενημέρωση” με το Γιώργο Παπαδάκη - Αφιέρωμα για το βραβευμένο βίντεο (1η θέση) του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για το Σχολικό Εκφοβισμό. Μιλούν τα παιδιά, ο Δ/ντής του σχολείου και η εκπαιδευτικός Ελένη Δελημπέη (πληροφορικός), που είχε την τεχνική επιμέλεια και έκανε τη σκηνοθεσία του βίντεο.

 

2014-15

TV 100 “ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ” πρωινή εκπομπή με τη Μαρία Αναγνωστίδου & τον Κων/νο Λουτζιούδη-Αφιέρωμα για το βραβευμένο βίντεο (1η θέση) του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το Σχολικό Εκφοβισμό. Μιλά η εκπ/κός Ελένη Δελημπέη, που είχε την τεχνική επιμέλεια και έκανε τη σκηνοθεσία του βίντεο.

 

2014-15

ΕΨΙΛΟΝ TV “ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ” πρωινή εκπομπή με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη - Αφιέρωμα για το βραβευμένο βίντεο (1η θέση) του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για το Σχολικό Εκφοβισμό. Μιλούν τα παιδιά και η εκπαιδευτικός Ελένη Δελημπέη (πληροφορικός), που είχε την τεχνική επιμέλεια και έκανε τη σκηνοθεσία του βίντεο.

 

2014-15

ALPHA–εκπομπή “ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ”, με την Αγγελική Νικολούλη - Αφιέρωμα για το βραβευμένο βίντεο (1η θέση) του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για το Σχολικό Εκφοβισμό (δείτε το χρονικό διάστημα 13:40 ως 17:56)

 

2014-15

Star - Μεσημεριανό Μαγκαζίνο (Mia) με την Τατιάνα Στεφανίδου – Ρεπορτάζ  για το βραβευμένο βίντεο (1η θέση) του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για το Σχολικό Εκφοβισμό. Μιλούν από το σχολείο μας, τα παιδιά, ο Δ/ντής, η εκπαιδευτικός Ελένη Δελημπέη (πληροφορικός), που είχε την τεχνική επιμέλεια και έκανε τη σκηνοθεσία του βίντεο, η εκπαιδευτικός Ζωή Μαλιβίτση (Αγγλικών), που έγραψε τους στίχους του τραγουδιού και μια μητέρα.

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “european antibullying network”

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα avatonpress.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα seleo.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα ANT1 NEWS

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα ΣΚΑΪ.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα Kidsgo.com

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα esos.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα AlfaVita

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “Δημόσιο Σχολείο”

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “το αποστακτήριο του λόγου & της τέχνης”

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “onmed.gr”

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “PROTOTHEMA”

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “typologos.com

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “pontos.news

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “parentbook

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “THE TOC (Times Of Change)”

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “eirinika.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “in2life

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “iefimerida

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “Lay-Out

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “paraskhnio.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος-12/12/2014, σελίδα 14”

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “Athensmagazine

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “thepaper.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “ENTER.TV.GR

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “mama365.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “madata.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “timeoutcyprus.com

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “patrastimes.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “avgi.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “babyradio.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “olympia.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “uniquelife.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “onsports.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “enikos.gr

 

2014-15

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “apopsilive.gr

 

2014-15

Ξένος στο σχολείο και συνεσταλμένος. Τι γίνεται μετά;-αφιέρωμα στην ιστοσελίδα www.lifo.gr

 

2014-15

Το «Ματωμένο Βουνό» του Αλέξ. Ακριτίδη στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελ-Κορδελιού. Αφιέρωμα στις “24oresimathia.gr”

 

2013-14

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 – Ο Διευθυντής του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού, Παπαδόπουλος Στέργιος, μιλά στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης TV 100, στους δημοσιογράφους-παρουσιαστές Χριστίνα Κανατάκη & Παναγιώτη Κρινή για στις καινοτόμες δράσεις του σχολείου.

 

2013-14

Σάββατο 31/5/2014–Ο Δ/ντής Στέργιος Παπαδόπουλος μιλά στη 2η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσ/νίκης, για τη συμμετοχή των μαθητών & των γονιών, για τους Ρομά, για το τσιγγάνικο παραμύθι και την αξία αυτής της διαδικασίας στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τα παιδιά στο σχολείο. Το ρεπορτάζ από το STARCLASSIC RADIO.

 

2012-13

Ιντερνετική διάκριση για το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού – Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα «War Report

 

2012-13

Τέλη Μαΐου 2013 – Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσ/νίκης FM 100,6. Οι μαθητές/τριες του Δ1 Θεοδωρίδης Πέτρος (Έλληνας από τη Αγία Πετρούπολη Ρωσίας), Τσακιλιώτης Κώστας (Ελλάδα), Καφκάνι Χριστοφόρα (Αλβανία), Μιχαηλίδου Χριστίνα (Ελλάδα), Παπία Ελεάνα (Ελλάδα), μας εκπροσώπησαν, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM 100,6 έχοντας ρόλο ραδιοφων. παραγωγών. Δασκάλα η Μπασλή Μαριάνθη

 

2012-13

Τετάρτη 9/1/2013– εκδήλωση, ημερίδα στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελ-Κορδελιού, στα πλαίσια του προγράμματος Grundtvig-Εκπ/ση Ενηλίκων (MIKADO). Η αναγνώριση κι ο σεβασμός στη διαφορά, στις ξεχωριστές αντιλήψεις, στις ιδιαίτερες ταυτότητες, στις διαφορετικές κουλτούρες ειδικών κοινωνικών ομάδων (μετανάστες, πρόσφυγες, ρομά). Ρεπορτάζ από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το δημοσιογράφο Φάνη Γρηγοριάδη.

 

2012-13

Η διαπολιτισμική εκπαίδευση ενηλίκων υπό το πρίσμα ευρωπαϊκού προγράμματος – Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του ΚΑΝΕΠ Γ.Σ.Ε.Ε.

 

2012-13

Η διαπολιτισμική εκπαίδευση ενηλίκων υπό το πρίσμα ευρωπαϊκού προγράμματος – Αφιέρωμα στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

 

2012-13

Δωρεάν μικρογεύματα σε μαθητές. Το πρόγραμμα υλοποιείτο από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής  και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis στην Αθήνα με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και στα πλαίσια της ενίσχυσης της υγιεινής διατροφής & της ευρύτερης προαγωγής της υγείας των μαθητών. Ρεπορτάζ της Εύας Κουσιοπούλου στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 (25/10/2012). Δείτε το χρονικό διάστημα από 30:40 ως 32:52. Μιλούν και ο Δ/ντής κ. Στέργιος Παπαδόπουλος & η κυλικειάρχισσα κα Φωτεινή Σαρβανίδου.

 

2011-12

Φεβρουάριος 2012 - Ο θησαυρός των Πρεσπών - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων οι μαθητές της Γ' με τους δασκάλους τους Καραγιάννη Παναγιώτη και Καρρά Ευθύμιο, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Ελ. Κορδελιού-Βερτίσκου, όπου φιλοξενείτο ειδική κινητή θεματική έκθεση για το θησαυρό του υγρότοπου των Πρεσπών, έναν απ’ τους δέκα πιο σημαντικούς υγρότοπους της Μεσογείου, εξαιτίας της ενδημικότητας των ψαριών που ζουν στις λίμνες τους. Ρεπορτάζ από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

 

2010-11

6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού, ένα πρότυπο εκπαιδευτήριο - Θεσσαλονίκη,  10.06.2011 – αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

 

2010-11

Τρίτη 5/4/2011 - Αφιέρωμα (3λεπτο) της ΕΤ3 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για τη συμμετοχή του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελ.-Κορδελιού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης - Comenius Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις με τίτλο: Οικοπολίτες της Κοινής Ευρώπης. Συμμετείχαν 16 σχολεία από 14χώρες της Ευρώπης. Το αφιέρωμα έγινε με την ευκαιρία της επίσκεψης όλων των εταιρικών σχολείων στη Θεσ/νίκη 4/4-11/4/2011 (37 εκπ/κοί-22 μαθητές).

 

2010-11

«Οικο-Πολίτες της Κοινής Ευρώπης»: Μαθητές συνεργάζονται για το περιβάλλον – αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “infokids.gr

 

2010-11

Ευρωπαίοι μαθητές κι εκπαιδευτικοί φιλοξενούνται και συζητούν για το περιβάλλον στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού-αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “cityportal

 

2009-10

Καινοτόμα προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελ-Κορδελιού–αφιέρωμα στην ιστοσελίδα “DocPlayer.gr

 

2006-07

Δευτέρα 4/4/2007 στην ωριαία εκπομπή του καναλιού EUROPE 1 "Η δύναμη της γλώσσας" με τη φιλόλογο-γλωσσολόγο και δημοσιογράφο Γεωργία Σαδανά, ο Δ/ντής Παπαδόπουλος Στέργιος, κι οι δασκάλες (Κώστα Βάννα, Κεφαλίδου Άρτεμις, Ευσταθιάδου Άννα, Κεσκιλίδου Μάχη, Κυριακίδου Ρούλα) & μαθητές μίλησαν για τη λειτουργία μας, για τα διάφορα προγράμματα ένταξης αλλοδαπών παλιννοστούντων, τσιγγάνων και για τις δραστηριότητές μας.

 

2006-07

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2007 - Η ΕΤ3 συναντά το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού. Στο μεσημεριανό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ 3, σε 16λεπτη ζωντανή σύνδεση ο διευθυντής  Παπαδόπουλος Στέργιος και οι δασκάλες των τμημάτων Β1: Κώστα Βάννα, Β2: Ευσταθιάδου Άννα, Γ1: Κεσκιλίδου Μάχη, μίλησαν για τα διάφορα προγράμματα και τις διάφορες δραστηριότητες του σχολείου. Συμμετείχαν η χορωδία με τη μουσικό Παναγιώτα Ντριγκόγια & μια χορευτική ομάδα με τη γυμνάστρια Πηγή Βοδενιώτου.

 

2006-07

Κυριακή 24/12/2006, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων του 2006, όπου το κρύο ήταν πολύ τσουχτερό, στη ζωντανή ψυχαγωγική εκπομπή "Πιο πολύ την Κυριακή" του MEGA με το Γρηγόρη Αρναούτογλου & την Καλομοίρα Σαράντη, το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελ.-Κορδελιού σε μια παράλληλη σύνδεση με το ελληνικό σχολείο του Νταχάου στο Μόναχο της Γερμανίας συμμετείχαν στο εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Επιμελήθηκαν οι Ζαχαρούλα Κυριακίδου, Μάχη Κεσκιλίδου.

 

2000-01

Το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού στην παιδική εκπομπή "ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ" της ΕΤ3 στις 16 Ιουνίου 2001. Μια εκπομπή με χαρακτήρα τηλεοπτικού περιοδικού για παιδιά.

 

2000-01

Τρίλεπτο ρεπορτάζ της ΕΤ3 στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων για την εκδήλωση του σχολείου μας στις 7 Ιουνίου 2001, η οποία έγινε στα πλαίσια της Ολυμπιακής Εκπ/σης και της επιστροφής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 κι είχε τίτλο: "Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και αναπαράσταση αρχαίων αγωνισμάτων".

 

2000-01

Το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελ.-Κορδελιού στην εκπομπή της ΕΤ3 "Αληθινά Σενάρια", που είχε ως θέμα τον Οικοτουρισμό. Την Τρίτη 5/6/2001 (Ημέρα Περιβάλλοντος) τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν σ’ ένα περιβαλλοντικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναψυχής κι υπαίθριων δραστηριοτήτων στην Παναγίτσα Έδεσσας.

 


[Αρχική] [Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου]

[Το ιστορικό του σχολείου μας][Διδακτικό Προσωπικό][Μαθητικό Δυναμικό][Βιβλιοθήκη Δασκάλων][Βιβλιοθήκη Μαθητών][Σύλλογος Γονέων]

[Παραστάσεις-Εκδηλώσεις][Καλλιτεχνικά][Άλλες Δραστηριότητες][Καινοτομίες]

[Ολοήμερο σχολείο][Διαπολιτισμική Εκπαίδευση][Περιβαλλοντική Εκπ/ση][Ολυμπιακή Εκπ/ση][Καλλιπάτειρα]

[Ευέλικτη Ζώνη][Αγωγή Υγείας][Κυκλοφοριακή Αγωγή] [Προγράμματα Τοπικής Ιστορίας][Δια Βίου Μάθησης][Unicef-Action Aid]

[Χρήσιμες Συνδέσεις]   [Η εφημερίδα μας]