Πανελλήνιες διακρίσεις για την ιστοσελίδα μας

Web Διαγωνισμός

 

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προκήρυξαν τον 6ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων, όπως μετονομάστηκε έπειτα από αιτήματα για συμμετοχές και εκτός Ελλάδος.

Ο δικτυακός τόπος του σχολείου μας, για όσες χρονιές έχει γίνει ο διαγωνισμός (2007, 2008, 2009, 2010, 2011 & 2013) βραβεύεται ως ένας από τους 10 καλύτερους σχολικούς ενεργούς δικτυακούς τόπους για την Α/θμια εκπ/ση στην Ελλάδα και μάλιστα φέτος το 2013, το μοναδικό Δημοτικό της Θεσ/νίκης, που βρίσκεται μέσα στη 10αδα.

Η ιστοσελίδα μας (δημιουργοί ο Δ/ντής Στέργιος Παπαδόπουλος & ο δάσκαλος Ταυρίδης Ιορδάνης με τη συνδρομή όλων των συναδέλφων του σχολείου), είναι ειδικευμένη στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση & στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης. Επίσης μέσα από αυτήν προβάλλονται οι πλούσιες δράσεις του σχολείου. Από την αρχή του σχ. έτους 2008-09 στην ιστοσελίδα έχουν ανέβει άλλες δυο γλώσσες επικοινωνίας με τους επισκέπτες μας. Εκτός από τα ελληνικά και τα αγγλικά, τώρα κάποια θέματα που έχουν σχέση με το σχολείο και τη λειτουργία του καθώς και την εκπ/ση στην Ελλάδα έχουν ανεβεί και στην αλβανική & ρωσική.

2007: 4η θέση, 2008: 4η θέση, 2009: 10η θέση, 2010: 8η θέση, 2011: 4η θέση, 2013: 4η θέση

 

Όλα αυτά τα χρόνια με τη βραβευμένη ιστοσελίδα μας και την πολυπολιτισμική μας σχολική εφημερίδα «Ο Κόσμος στα μάτια των παιδιών», έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που προάγει την αίσθηση της ελευθερίας, την αυτενέργεια, την αυτοδιαχείριση και τη συμμετοχή.

Η διάκριση είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών που γίνονται για την καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση και μέσω της διαδικτυακής παρουσίας, με μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης για το μέλλον όχι στη λογική της διάκρισης, αλλά της αφανούς προσφοράς στο παιδί, την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, προσφοράς και αγάπης.

Τις 10 πρώτες θέσεις για το 2013 για την Π.Ε. κατέλαβαν τα παρακάτω Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας.

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς όλων των ιστοσελίδων.

1. Δημοτικό Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής: http://dim-meg-panag.chal.sch.gr

2. 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών Ηλείας: http://1dimlech.blogspot.gr

3. Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου: http://dim-an-syrou.kyk.sch.gr

4. 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης:

http://6dim-diap-elefth.thess.sch.gr

5. Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών Τρικάλων: http://blogs.sch.gr/dimtaxiar

6. Δημοτικό Σχολείο Άδελε Ρεθύμνου: http://dimadele.org

7. Κοινότητα Μάθησης: http://www.mathisis.org

8. 8ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής Αθήνας: http://8dim-ag-parask.att.sch.gr 

9. Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων Πάτρας: http://dim-demen.ach.sch.gr

10. 32ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας: http://32dim-patras.ach.sch.gr